«Sooningen»

Samling i Soon

Vil erstatte Hollænderen

Soon Seilforening lanserer «Sooningen», ny regatta med Soon i sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Hollænderseilasen forsvant til Holmestrand er det mange som savner «Sonstemningen» på brygga i Son. – Soon Seilforening har fått mange henvendelser fra seilere som ønsker en ny storbåtregatta med base i Son og som vektlegger det sportslige, men også det sosiale på brygga.

- Nå er ventetiden over. Vi i Soon Seilforening har bestemt oss for å lansere seilasen «Sooningen» lørdag 24. august i år, skriver leder i Soon Seilforening Christian Birkeland. 

Regattaen skal holdes en uke før Hollænderseilasen som starter fra Holmestrand. 

Bane etter forholdene

–  Arrangementet er åpen for typiske storbåter med eller uten Nor Rating. Etter å ha snakket med mange seilere, prøver vi oss på et nytt konsept. Målet er at deltakerne får gode sportslige forhold på en bane der de ser hverandre under hele seilasen. Samtidig ønsker vi at alle er i mål til å rekke det sosiale uansett vindforhold. Vi skal lage en bane i området Breiangen mellom Son, Jeløya, Tofte og Holmestrand. Banens lengde styres av værforholdene, slik at båtene etter planen er i mål på ettermiddagen og vel i havn før «middagstid». Dermed håper vi å gjenskape «Sonstemningen» der båtene ligger tett-i-tett i Son havn, og man kan være sosiale med seierlkolleger i båtene, men også med kort vei til restaurantene i Son og Cafe Oliven.  

Deltageravgift inkluderer havneavgift

Målet er at Sooningen etter hvert blir en tradisjon regattaseilere gleder seg til hvert år, og at vi fyller Son havn med seilbåter. I år er første året, og vi vet det tar tid å bygge opp et nytt konsept. Selv om ikke Son havn blir stappfull første året, regner vi med godt med båter. Alle deltakerne som ønsker skal få plass i Sonskilen, og deltakeravgiften på mellom 1000 og 1200 kr dekker havneplass fra fredag 23. august til søndag 25. august. For at alle skal få plass må vi sette tak på maksimalt 100 båter, så vi oppfordrer alle til å melde seg på så raskt som mulig. 

Les mer