Uhell kostet topplassering for Stargutta
Uhell kostet topplassering for Stargutta

Uhell kostet topplassering for Stargutta

Med topp fem plassering i siste røk festet til fokka i dekk. Dermed raste Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen nedover i feltet, men en sterk oppseiling mot slutten sikret likevel en brukbar plassering i et sterkt felt.

Publisert

Eastern Hemisphere startet  på Mallorca fredag, men hele dagen ble tilbrakt på klubbhuset i påvente av vind. - Lørdag derimot var forholdene noe annerledes. De som trodde Palma i april var synonymt med sol og varme må tro om igjen. Med ekstremte regnmengder, 15 grader og en del vind minnet forholdene mer om en kald høstdag hjemme på fjorden, skriver Eivind Melleby til Seilas.

- I første seilas startet vi ganske langt til le og slo på skiftene oppover mot toppmerket. Vi hang bra med helt fra start og kom i mål på en respektabel 5. plass i et felt som teller opp mot 60 båter. Bra fornøyd!

I andre seilas startet vi ganske langt til lo og kom godt avgårde. God fart og høyde ut fra start. Forholdene ble snart friskere og vinden nærmet seg 17-18 knop. Etter en kryss og en lens lå vi rundt 5 plass, men rett etter bunnmerket skjedde det som ikke skulle skje; et feste til nedhalet på fokken røk. Petter måtte da leke fordeksgast og surre fokka ned til dekk. I mye vind og en del bølger tapte vi selvsagt mange båter. Dessuten ble reperasjonen ikke bra nok til å henge med på kryssen. På neste lens fikk vi fikset dette litt bedre og på siste kryss hadde vi en bra opphenting og seilte oss til slutt opp på en 12. Plass. Dette gir en 8. plass sammenllagt. Vi kan ikke klage, selv om vi mest sannsynlig hadde vært topp 5 om ikke uhellet hadde skjedd...

Etter en god, lang og varm dusj har vi omsider fått varmen tilbake og vi lader nå opp til morgendagen. Vi satser på å holde det gode trykket oppe og kanskje klatre noen plasser.

Resultater etter to seilaser lørdag 14. april

1   Luca Modena/Michele Marchesini   ITA  1 6 7 p

2   Flavio Marazzi/Christoph Christen  SUI  6 2 8 p

3   Robert Scheidt/Bruno Prada  BRA 10 1 11 p

4   Mateusz Kusznierewicz/Dominik Zycki POL 9  4  13 p

5   Negri Diego/Viale Luigi ITA  4     9 13 p

6   Alexander Hagen/Frithjof Kleen  GER 3 11     14 p

7   Matthias Miller/Manuel Voigt GER 12 3 15 p

8   Eivind Melleby/Petter Morland Pedersen  NOR 5 12 17 p

Powered by Labrador CMS