Uklare konklusjoner etter America´s Cup møte i Geneve

Representantene fra Golden Gate Yacht Club og Societé Nautique de Genéve gikk fra dagens møte uten enighet om programmet for de neste seilasene om America´s Cup

Publisert

En delegasjon fra Golden Gate Yacht Club og laget BMW ORACLE Racing, møttes idag i Geneve med representanter for SNG/Alinghi.

GGYC’s klare og direkte forslag gikk ut på en konvensjonell America’s Cup regatta i monohulls åpen for alle ble avvist av SNG, som insisterte på en regatta med store flerskrogsbåter under bestemmelsene for Deed of Gift (“DoG”) der bare disse to lagene får delta.

SNG anslo dateoen for en slik Deed of Gift match mot GGYC ville finne sted i mai 2010. Detter er i strid med dommen ved appellretten i New York der man forusetter at denne skal foregå allerede i februar 2010.

GGYC ba SNG om å fremføre forslaget skriftlig, men håpet på et snarlig nytt møte med SNG for å få klargjort forholdene rundt en DoG match.

GGYC ga også uttrykk for skuffele over at SNG syntes kategorisk å avvise forslaget om en konvensjonell regatta. GGYC vil fortsette å forhandle med beste vilje som Challenger of Record for å få seilasene om America’s Cup tilbake på vannet så snart som mulig.

Société Nautique de Genève (SNG), bekreftet på sin side at man hadde akseptert Golden Gate Yacht Club’s (GGYC) utfordring for de 33. seilaser om America’s Cup, men at bordet fanger og at man etter GGYC tidligere utspill nå baserte seg på en Deed of Gift match i 90x90 fots flerskrogsbåter i 2010. 

SNG uttrtykte imidlertid vilje til å la utfordringen også være åpen for andre og oppfordret derfor GGYC til å gi lagene mer tid til forberedelser. SNG uttrykte også at man var klare til å diskutere betingelsene for de 33. seilaser om  America’s Cup som format, tidspunkt og sted.

Det var med andre ord temmeig uklart hvor man nå står, klimaet synes ikke å være det aller beste for forhandlinger og det må åpenbart flere møter til før man endelig kan fastslå pokalen fremtid.

Powered by Labrador CMS