Unik deltakerstøtte i jorden rundt regatta

Sir Robin Knox-Johnston har forhandlet frem en unik pakke som gir de første påmeldte soloseilerne i det neste Velux 5 Oceans direkte økonimisk støtte for å delta.

Publisert

Sir Robin som er grunnegger og styreleder i Clipper Ventures PLC, arrangøren av VELUX 5 OCEANS, bekreftet idag at de 12 først påmeldte skipperne i soloseilasen som neste gang arrangeres i 2010-11 vil få en generøs økonomisk pakke, definert som følger:

- €3,500 per stopover for å dekke opphold i havn, (totalt €21,000)

- €10,000 kommunikasjonsstøtte under regattaen

- €5,000 logistikk kostnader under hele regattaen

Dette betyr totalt  €36,000, NOK 312.000 per skipper, som kommer i tillegg til €500,000, NOK 4.3 mill. i premiepenger. Arrangøren arbeider ogs med å komme opp med andre ytelser, slik at arrangørens ifølge beregninger skal komme opp med en totalpakke på  €1.8 mill. for skipperne i den neste VELUX 5 OCEANS regattaen.

Denne pakken er uniik i regatta og sees i sammenheng med at arrangøren nå går nye veier for å sikre nye deltakere etter at deltakelssen i den siste regattaen var langt dårligere enn forventet. Regattaen fikk opprinnelig heller ikke støtte fra ORMA, klasseklubben for Open 60 klassen, men etter at arrangørene åpner for eldre båter slik at terskelen for deltakelse blir mer spiseilig, og med denne interessante finansieringen på plass, regner Sir Robin med at regattaen vil nå gamle høyder, som da den under navnet BOC Challenge var en av de viktigste seilasene på soloseilernes terminliste.

Powered by Labrador CMS