Utfordrende og varierende alene
Utfordrende og varierende alene

Utfordrende og varierende alene

Swai Bodø Singlehanded bød på det meste i løpet av 30 nautiske mil.

Publisert Sist oppdatert

18 seilere hadde mannet seg opp til dyst og kamp om å være Nord-Norges beste soloseilere, og de fikk atskillige utfordringer og tallrike variasjoner i vind og vær i Swai Bodø Singlehanded. Vinden varierte fra 1 til 10 m/sek, og seilerne seilte seg gjennom både sol og regn i løpet av de fem timene regattaen varte.

BRÅTT OG SKIFTENDE. – Banen gikk i sløyfer i nærområdet til Bodø, noe som både ga gode krysslegger og skarpe spinnakerlegger. Brått skiftende vind bød på ekstra utfordringer med bare ett mannskap om bord, forteller Fritz Leo Breivik i Bodø Seilforening, som selv deltok med sin Hanse 341 og tok en 4. plass i klassen for de største båtene.

INTERNT OPPGJØR. Seilerne var delt i to klasser, og en av de to seilerne som mestret forholdene og farkostene aller best, var Kai Linde fra Bodø i sin egenbygde spissgatter, LÆRKE, med danske aner. Han vant også Swai Bodø Singlehanded i fjor, og sammen med Tobias Juul Johnsen vant han tidligere i år også shorthanded-regattaen Nordland Offshore Race.

Og det ble nettopp doublehanded-makkeren Tobias som ble Kai Lindes hardeste motstander i klassen for de minste båtene og som tok en annenplass i klassen i sin Hunter 27x. Jon-Roger Myrvoll i Albin Cumulus tok 3. plassen i klassen.

I NY BÅT. I den store klassen var Helge Andreassen best. Han stilte med sin nye båt av året, en Arcona 370 ved navn VINNA. Hardest konkurranse fikk han av Ola Sakshaug i en Bavaria 37 Cruiser, mens tredjeplassen ble okkupert av Olav Taraldsen i en Luffe 3.6.

To av seilerne som stilte til start hadde tatt turen fra Sandnessjøen, de øvrige 18 kom fra arrangørforeningen Bodø.

TOPPET MANNSKAP. Swai Bodø Singlehanded er blitt til etter initiativ fra eieren av firmaet Swai, Remi Rasmussen. Swai er Bodø-seilernes lokale seil- og utstyrsleverandør. Etter regattaen var det premieutdeling med middag – og etter sigende med høylydt diskusjon over bordene. Selv uttalte initiativtageren med en smule glimt i øyet:

–  Dette er den gangen i året vi seiler båten med toppet mannskap.

Se hele resultatlisten. Regattaen teller på SEILmagasinet Shorthanded-ranking med vektor 0,75.