Valencia med åpne armer

Etter at dommeren i New York fastslo at Ras al-Khaimah ikke er aktuell som arrangørby for de 33. seilaser om America´s Cup, peker alt nå i retning av Valencia der ordføreren står med åpne armer.

Publisert

Ordfører i Valencia Rita Barbera bekrefter at byen vil ta imot America´s Cup regattaen i februar 2010 med åpne armer. Riktignok er byen plassert solid på den nordlige halvkule der America´s Cup ifølge statuttene (Deed of Gift) ikke kan seiles mellom 1. november og 1. mai. Retten har imidlertid tidligere fastslått at Valencia er unntak fra regelen, og byen peker seg ut som et logisk valg, nå når det bare er tre måneder igjen til den planlagte matchen mellom pokalforsvarer Alinghi og utfordrer BMW Oracle.

Begge syndikatene har tidligere indikert at Valencia vil være et akseptabelt sted også i februar, og med infrastruktur på plass etter tidenes mest vellykte America´s Cup regatta i 2007, underbygger det byens kandidatur til å arrangere nok en regatta.

Barbera sier at Alinghi ennå ikke har tatt kontakt, men at byen er klar til å være realistisk med tanke på betingelsene for å stå som arrangør om bare vel tre måneder.

Les mer

Powered by Labrador CMS