Vanskelig og skiftende forhold i Brasil

De norske seilerne i VM for Optimstjoller har møtt store utfordringer utenfor Rio de Janeiro.

Publisert

Mesterskapet arrangeres 4. – 15. august av Clube Naval Charitas i Niterói – Rio de Janeiro – Brasil. Niterói er en by som ligger inne i en bukt rett øst for Rio de Janeiro. Norges deltagere er Hermann Tomasgaard, Håvard Aker, Hartvig Johannson, Lars Johan Brodtkorb og Kristoffer Rosmo. Trener for VM-laget er Bård Birkeland.

Vi har fått dfenne rapporten fra Gine og Johan Johansson:

Det har stort sett vært veldig lite vind og meget vanskelige og skiftende forhold. Individuelt har vi hatt to regattadager og totalt fem seilaser. Første regattadag ble avlyst pga. vindstille. Det er satt av ytterligere tre dager til individuelle seilaser så resultattene kan fortsatt forbedres. Plasseringene nå er: Håvard – 103, Hermann – 117, Hartvig – 149, Lars Johan – 158 og Kristoffer – 199. Se her for komplett resultatliste.

Søndag var det lagseilas og norges lag ble dessverre slått ut av USA og Polen.  Vi var dermed ikke kvalifisert til finaleseilasene i dag.  Det er også tvilsomt om arrangøren rekker å gjennomføre resten i dag da det tidligere i dag har vært svært lite vind og tidvis vindstille. I skrivende stund blåser det helt plutselig 10-12 m/s, men klokken er over 17:00 og det er straks mørkt så seilerne avslutter for i dag.

Mer detraljert rapport finner du på Otimistjolleklubbens hjemmeside