Færderseilasen 2015

Vel blåst!
Vel blåst!

Vel blåst!

Færderseilasen er historie, nå lever minnene.

Publisert Sist oppdatert

Færderseilasen er historie, og om man ser tilbake på den, vil man minnes en regatta med varierende forhold og med utfordringer i begge endene av vindskalaen. Noen vil si de var uheldige – ikke fullt så mange vil si de var heldige. De vil nok heller ty til uttrykket «seilte riktig». For det var, som så ofte før, mellom vindskiftene de store avgjørelsene kom; når noen fikk vind og andre ble liggende igjen. Det er noe av Færderseilasens sjel.

Den svenske 100-foteren HYUNDAI vant over all blant båtene som seilte rundt Tristeingrunnen, og ved å være størst og ligge fremst slapp den unna den litt overraskende bleiken som oppstod på Breiangen etter en frisk kryss ut Drøbaksundet. Den betød mye for rekkefølgen i mange klasser.

Senere ble det avgjørelser da vinden snudde fra syd til nord – og tilbake igjen utpå lørdag formiddag. Og da vinden blåste fra syd på sitt friskeste på fredag, slang den mye i retning mellom sydøst og sydvest. Det var med andre ord en utfordrende Færderseilas.

Men, som så ofte før  – det er de beste seilerne som topper resultatlistene, og i flere klasser er det gjengangere som gjør det igjen og igjen – noe som nettopp viser at de «seilte riktig».

Hele regattaen ble formidlet på Færder’ns regattaside der SEILmagasinets reportere fulgte seilerne fra start til mål. Der finner du resultater, og du kan skrolle deg nedover gjennom en drøss med intervjuer, kommentarer, bilder og nyheter.

Her er en liten stemningsrapport fra havnen i Horten.