Venteplask i Østersjøen

Etter to dagers knallhard seilas våknet vi i dag til strålende sol i Østersjøen. Med seilene nede og lettbåten ute ble vi lokket ut på badesafari i rom sjø, mens vi venter på de endelige resultatene.

Publisert

OVER: En lang badeleider og masse sol er alt som skal til for å gjøre Christian R. til badebåt.

Finskebukta, Østersjøen;

Alt tyder på at vi har vunnet Tall Ship's Race første etappe både i klassen og overall, med Sørlandet kun seks minutter bak oss. Etter alt å dømme kom den svenske nykommeren "Tre kronor" på tredje plass av i alt 22 startende båter i klasse A, som er fullriggerne og de største båtenes klasse.

Ettersom "Tre kronor" er helt ny og dermed som wildcard å regne, var det knyttet stor spenning til denne nye flotte svensken, som ikke krysset mållinjen før i dag tidlig

Kaptein Halvor Hanssen forteller at han ble oppringt av kapteinen på svenskebåten i går, som lurte på når vi passerte i mål.

– Da jeg sa at vi var i mål ved midnatt ble det en laaaang pause på andre siden av røret, før han utbrøt "oj, det  va da utroligt snabbt"!

Men svenskene var ikke dårligere enn at de i dag kom opp til skutesiden vår og tok "bølgen"  med høye jubelrop.

Så gjenstår det å se hva den endelig resultatalisten sier....I mellomtiden er Radich forvandlet til badebåt for noen timer, før vi sakte men sikkert setter kursen mot den russiske verstbyen, ca hundre nm lengre inn.

Kapteinen lokket med 21 grader i vannet, etter informasjon fra maskinistgutta.

At det sikkert ikke var mer enn 16-17 grader fant vi først ut etter å ha hoppet uti, uten at det la noen demper på badegleden til mannskapet og medseilere..

Østersjøen har så lite salt at man overhodet ikke kjenner saltsmaken. Ifølge flere finner redaksjonen har snakket med er det nærmere tredve år siden sist det kom frist saltvann inn i Østersjøen, og flere forteller at de gjerne koker kaffe på "sjøvannet" samt at de finnes like mye ferskvannsfisk som saltvannsfisk enkelte steder..

Se badebilder fra Radich-seilerne i rom sjø ved å klikke på lenken til vår billedspesial under.