WASZP: Foilende joller er blitt en farsott over hele verden, og entype­jollen Waszp seiler opp som et levedyktig alternativ og en jolle vi kan komme til å se i OL i 2024.
VANLIG: En Waszp er som en vanlig jolle på land der finnene som stikker ned under vann kan trekkes opp, slik at jollen kan sjøsettes ved hjelp av trallen.
MORSOM: Seilgleden og enkelheten i en Waszp skal være så utpreget at det skal være fristende å stikke ut og seile så fort det blåser litt – rett og slett fordi det er veldig moro.
DASHBORD: Alle kontroll-linene er samlet i et «dashbord» ved masten.
SMAL: Waszp er smal og rank, og når en skal hvile litt, kan det være godt å støtte seg til pontongen til en RIB.
LOGG: GPS-logg er en naturlig del av utstyret i en båt der fart er en vesentlig del av moroa.

Vepsene kommer

De kommer til å svirre rundt i norske fjorder som vepser allerede neste sommer. Vi snakker om den nye, foilende entypeklassen Waszp.

Publisert Sist oppdatert

– Vi håper å ha de første fem båtene på vannet her i Norge i løpet av høsten, sier den tidligere OL-seileren og nå Optimist-pappaen, Rune Jacobsen.

Han har tent på alle pluggene når det gjelder den nye båten og har bestilt fem båter. Og han er ikke alene. Produksjonen av båten startet i juni i år, men i skrivende stund er det allerede bestilt 220 båter til 14–15 ulike land. Antagelig er tallet høyere når dette magasinet leses.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER