Verdens største trimaran på tegnebordet

Ikke før har Franck Cammas´ nye 105 fots Groupama blitt sjøsatt før en annen av de mektigste sponsorene fra ORMA 60 klassen, Banque Populaire har offentliggjort planene om en ny G (gigant) class trimaran.

Publisert

Den nye båten er 40 meter lang, tilsvarende 131 fot og er designet for å sette rekorder for et fullt bemannet fartøy, først og fremst med jorden rundt rekorden i kikkerten.

Designfirmaet Peteghem/Prevost står bak den nye båten som blir den største i verden i sitt slag. Skipper blir franske Pascal Bidegorry som også hadde bedt om tilbud fra designerne Gilles Ollier og Nigel Irens. «Banque Populaire Vi» blir 26fot lengre enn «Groupama III» og den kommer til å veie 23 tonn sammenlignet med «Groupama III'»s 18.  Forholdet mellom seilareale og vekt blirt imidlertid omtrent det sammen for de to båtene. Mastehøyden derfor 45m sammenlignet med «Groupama III'»s 40m. «Groupama III» er essensielt en forstørret i ORMA 60 med riggen lengre akter, mens  «Banque Populaire» er en mer typisk G class båt . Når disse megabåtene møtes til dyst en gang i 2010 vil en få svar på om en tynfre os større flersktogsbåt vil være raskere enn en minsre og lettere båt. Bygging av den nye båten vil starte neste januar og vil ventelig ta ca 18 måneder å fullføre.

Powered by Labrador CMS