Verdenscup med nytt format

Etter å ha høstet erfaringer fra verdenscupen i seiling for 2008-09 har ISAFs Executive Committee vedtat nye regler for serien i 2009-10

Publisert

Bilde over: Norsk Verdenscup håp, Kristian Ruth

 ISAF Sailing World Cup består av syv regattaer i Australia, USA, Spania, Frankrike, Nederland,Tyskland og Storbritannia og er åpen for OL og Paralympiske klasser. Mer enn 2,000 seilere fra 65 nasjoner deltok i regattaene.

Gjennom debutsesongen har World Cup fått tibakemeldinger fra seilerne, fra arrangørene og klasseklubbene, og ikke minst fra flere nasjonale forbund. Dette har ført til at ISAF's Executive Committee har tillatt følgende anbefalte endringer i skåringssystemet for World Cup i 2009-2010:

For den sammenlagte SWC skal fem av syv regattaer telle. Minst en av de strøkne regattaer må være i Europa. De 20 beste båtene vil som i 2008-09 få poeng også i 2009-10 serien.

2009-2010 ISAF Sailing World Cup starter allerede 14 desember med Sail Melbourne i Australia. Neste stopp er  Miami, USA for US SAILING's Rolex Miami OCR i januar, fulgt av fem europesiske regattaer:  Trofeo SAR Princesa Sofia MAPFRE i Palma, Mallorca; Semaine Olympique Francaise i Hyeres, Delta Lloyd Regatta i Medemblik, Kieler Woche in Kiel, og endelig Skandia Sail for Gold Regatta på banene for den olymoiske regattaen i  2012 i Weymouth.

For flere detaljer se her

Powered by Labrador CMS