Seilmakeren Doublehanded 2015

Vestlandstoget går 18. mai
Vestlandstoget går 18. mai

Vestlandstoget går 18. mai

For dem som har planer om å delta i Seilmakeren Doublehanded, går toget 18. mai.

Publisert Sist oppdatert

Ved midnattstider 18. mai løper påmeldingsfristen for å delta i Vestlandets første og største shorthanded-regatta ut. Da settes det en definitiv sluttstrek for årets tilmelding. Seilmakeren Doublehanded arrangeres i år for 11. gang og starter 22. mai, og per i dag er det 38 lag påmeldt til turen mellom Askøy og Florø.

Det er syv færre enn deltagerlisten i 2014 talte, men det er et berettiget håp hos arrangørene på Askøy at deltagelsen i år vil ende på omtrent samme nivå – eller aller helst noen flere båter.

HØYT RANKET. Seilmakeren Doublehanded har vekttallet 1,5 på SEILmagasinet Shorthanded-ranking, og et så høyt vekttall er det kun Shetland Race (1,5) og Seapilot 2Star (1,75) som har. Alle de øvrige regattaene har lavere tall.

DE TO BESTE MANGLER. Blant de 50 beste på rankingen før årets sesong er det åtte seilere som har hjemmehavn på Vestlandet. Aller øverst troner Jørund Fjøsne fra Stord, men han er foreløpig ikke påmeldt til Seilmakeren Doublehanded. Det er heller ikke Vestlandets nest beste seiler, Pål Øyvind Holst fra Bergen, som ligger på 11. plass.

Alle de øvrige seks står derimot på deltagerlisten.

På 18. plass ligger Kjell Ove Klungrehaug fra Bergen, som vant sin klasse i 2014 sammen med Karl Otto Book fra Åsgårdstrand i lagets Bavaria 35 Match. De stiller sammen i år igjen for å forsvare seieren.

FØRST PÅMELDT. Parhestene Roy Nilsen (31. plass) og Paul Matre (36. plass) fra Stord er med i år igjen og var de aller første til å melde seg på til årets regatta. De kom på fjerdeplass i fjor med sin Jeanneau Sun Odyssey 40.3.

Far og sønn, Arne og Arne Liebich Rise, fra Seilforeningen 1928 på delt 47. plass tar igjen turen fra Stavanger for å starte i Seilmakeren Doublehanded. I 2014 tok de en 3. plass i sin klasse.

HAR BYTTET BÅT. Carl Olav Wickman fra Bergen (49. plass) vant sin klasse sammen med faren Carl Johan Wickman og de stiller for å forsvare den. Opprinnelig meldte de seg på med familiens nye First 40.7, men de har nå valgt å seile med Expressen de har seilt med i alle tidligere år.

Rett utenfor topp 50-listen følger Nordhordland-seilerne Morten Ådland (nr. 56) og Harald Matland (nr. 66) som begge har en god sjanse til å seile seg inn i det gode selskap etter at Seilmakeren Shorthanded 2015 er avsluttet.

Se hele rankingen.

Se resultater fra 2014.

SEKS KVINNER. I årets regatta er det foreløpig påmeldt seks kvinner, det er ni seilere som tar turen fra Østlandet for å delta og en båt kommer nordfra fra Ålesund.

NORGES STØRSTE? Med 38 båter påmeldt har Seilmakeren Doublehanded bare en båt mindre enn hva det foreløpig er påmeldt til Seapilot 2Star, hvilket betyr at regattaene i øyeblikket kniver med hverandre om å være Norges største.

Seilmakeren Doublehanded blir som i tidligere år tracket slik at seilerne kan følges på nettet fra start til mål, og SEILmagasinet vil følge regattaen med nyheter, analyser, bilder og film.

Gjenopplev 2014-regattaen.