Vestlandsungdommer i Melges 24 Cup

De mest lovende seiltalentene i Hordaland har nå seilt to kvalifiserings runder for å delta i Melgescup 2008. Totalt har det vært seks lag med fra de ulike seilforeningene i Bergen.

Publisert

Seilingen ute på banen har vært tett, og preget av teknisk gode seil prestasjoner. Før regattaene har de unge talentene lagt i hardtrening på Grimstadfjorden, for å trene på manøvere, trim og taktikk i Melges 24.

Første kvalifisering 7 mai:

Første kvalifisering gikk av stabelen 7 mai. Solen stekte, vinden var 5-9 knop vind fra nordvest og vannet var flatt. Pølsebanen med offset merke, skulle seiles to runder og startlinjen var kort. Lagene, som seilte denne dagen var Bergen Seilforening 2, med Jonatan Staubo som rormann. Askøy Seilforening, med Simon Furnes som rormann og Hjellestad Seilforening med Peter Magnus.

Seilingen var preget av fart og spenning. Nøkkelen til seieren var en god start, samt et lavt antall feil i løpet av seilasen. Den båten som var klart best på dette, var Bergen Seilforening 2. De vant alle seilasene og ble det første laget klart for finalen. De to andre båtene varierte noe mer i prestasjonene, men var flere ganger oppe og yppet seg.

Andre kvalifisering 8 mai:

Vinden begynte på 7-9 knop fra nordvest med flatt vann. De tre lagene seilte jevnt, knivet i tette starter og holdt godt følge med hverandre. Det var taktisk smarte avgjørelser og en god start, som var avgjørende. Båten fra Ran Seilforening var båten som vant, foran Bergen Seilforening 1.

På tredje kom Os Seilforening med Jon Arne Opstvedt som rormann. Jon Arne måtte ta en straff etter lo-merkerunding, og mistet dermed muligheten til finale plass, da de gikk fra første til siste plass.

Alt er klart for den store finalen 18 mai. Vinneren og nummer to i denne finalen får disponer gratis båt, seil og seilklær fra Bergen Seil AS sin Melgescup som vil bli arrangert i sommermånedene 2008. Initiativet er tatt for å gi ungdommen i Hordaland en mulighet til å seile i en av Norges mest profilerte klasser; Melges 24. Melges 24 seiles av flere av Norges beste seilere . En av profilene er OL medaljør Herman Horn Johannessen, samt Eivind Melleby og Christoffer Spone. Dette betyr at lokale talenter får muligheten til å bryne seg på norges-eliten med lokal dra hjelp.

- Det har vært en utrolig stigning på nivået hos disse seilerne ombord i Melges 24. Dette er flinke seilere fra hele Hordaland som har trent mye. Det har vært spennende seilaser og finalen blir utrolig spennende" sier Jens A. Wathne i Bergen Seil som er en av initiativtakerne til denne ungdomssatsningen.

Finale dagen 18 mai vil begynne med en Sail-off. De to båtene som ble nummer to i kvalifiseringen får en siste mulighet til å komme seg til finalen.

- Vi ønsker med dette at seilerne skal gjøre opp seg i mellom ute på banen. Gulleroten er en gratis båt ut sesongen. Dette er en enestående mulighet for seiltalentene i Hordaland" avslutter Jens A. Wathne.

 Melgescup 2008 kan følges på www.bergenseil.no . Bilder, resultater og oppsummeringer av seilasene vil du også finne der. Alle seilasene spores med håndholdte GPS'er. Disse seilasene legges ut på nett og kan sees på din egen PC.

Powered by Labrador CMS