Vidar Hansson mesternes mester

Drakeseiler best til slutt når Norges beste seilere møttes i 11 meter.

Publisert

Store bildet: Vinnerlaget fra venstre: Svein Sørensen, Vidar Hansson, Erik Folkeson Jensen og Terje Wang.

Mesternes Mester er seilernes svar på fotballens Cup-finale. Mesterskapet samlet 20-lag hvor 14 lag er gullvinnere fra NM i kjølbåtklasser, mens seks lag er invitert med som «wild card».

Spennende til siste slutt

Hvem som blir mesterenes mester blir ikke avgjort før i siste seilas. Lagene ble delt inn i puljer i en innledende runde hvor de beste gikk videre til forskjellige grupper. Av disse igjen stod det igjen ti lag. Ut av disse ti ble det seilt en runde hvor seks båter gikk videre til en innledende finale. Disse lagene var Vidar Hansson, Lasse Naumann, Kristian Nergaard, Peder Jahre, Ludvig Daae og Kongen. Kun tre lag gikk videre fra den innledende finalen til superfinalen. Denne skulle bli avgjort etter første båt med to seiere.

Frekk start

Det var Vidar Hansson, Kristian Nergaard og Peder Jahre som gikk videre til superfinalen. Vinden som hadde kommet på slutten av innledende seilaser begynte å svekkes. Jahre hadde en meget frekk babord start og ledet hele seilasen og tok første seier. Jahre forsøkte samme oppskrift i andre seilas, men ble blokkert, og kom ut sist. Hansson med Terje Wang til rors kom best ut, men kom fra babord inn på kryssmerket, og klarte ikke å komme klar av Nergaard, og fikk straff. Nergaard tok andre seier.

Alle tre vant

Tredje finale var det svært lite vind igjen. Hansson kom best ut. Nergaard passet på Jahre på første kryss. Jahre forsøkte å seile alternativt på sløren, og tjente en plass.

Hansson plasserte seg konservativt på banen, og passet på sine konkurrenter og kom først i mål. De tre lagene stod da igjen med en seier hver. Men Hansson stod igjen med seier i siste seilas og gikk da av med seieren.