Viktig ledelse for Telefonica Blue

Dersom Telefonica Blue skal kunne nå igjen Ericsson 4 i sammandfraget, må laget få det til på denne etappen. Så langt ser det gunstig ut for Bouwe Bekkings menn.

Publisert

Bouwe Bekking sa før starten i Rio at det bare var to ting som talte på den sjette etappen. Det var å slå Ericsson 4 og Puma. Så fikk de andre seile sin egen sjø. Bokstavelifg talt. Selvtilliten var igjen på topp etter seier både i ProAm og havneregattaen.

Til nå har det lyktes godt for den spanske båten som sammen med Green Dragon klamret seg til kysten helt fra start, og tjente på det. Delta Lloyd som lå lengst ute i havet, så lenge ut til å tape, men båten fikk sjøbrisen først og har seilt seg godt opp og ligger nå i sporet bak Teleblue. Green Dragon har derimot tapt på å gå ut i havet. De øvrige fire båtene ligger samlet innenfor to nautiske mil og som vanlig følger Puma og de to Ericssson båtene hverandre som skygger.

Båtene vil passere skåringspunktet på etappen allerede etter et par dager og skulle rekkefølgen holde seg vil Teleblue ta inn verdifulle poeng både på E4 og Puma. Holder rekkefølgen til mål, hvilket det selvsagt ikke er grunn til å tro, vil Bekking & Co ha redusert E4´s ledelse med 4.5 poeng. Da kan det igjen bli spennende.

Vindprognosene viser lett østlig vind de nærmeste dagene. Det skulle favorisere Teleblue som kan dra fordel av en «de rike blir rikere» situasjon dersom vinden øker i forkant slik værvarslene tyder på.

Kl 0900 idag, 13. april:

1. Telefonica Blue    4641 nm til Boston

2. Delta Lloyd   +11

3. Telefonica Black +16

4. Ericsson 4  +17

5. Puma +18

6. Ericsson 3  +18

7. Green Dragon  +23

Se video her

Seilene ødelegges i dønningene. Se video

Powered by Labrador CMS