Vil arrangere regatta uten regler
Vil arrangere regatta uten regler

Vil arrangere regatta uten regler

Den erfarne seileren Gurra Krantz, med America´s Cup og Volvo Ocean Race deltakelse bak seg, vil fornye seilsporten. Han mener forenkling må til.

Publisert

Den kjente svenske seileren er i Alicante som cicerone for Volvos gjester til starten av Volvo Ocean Race imorgen. Krantz, som var rormann på den svenske America´s Cup båten «Sverige» i San Diego i 1992 og har fire jorden rundt seilaser bak seg er idag en ettetraktet foredragsholder i tema ledelse.

Han har klare synspunkter om hvordan seiling kan utvikles til å bli mer forståelig for publikum og mer interessant for seilerne. - Fjern alle regler, sier Gurra Krantz, - men dersom det er berøring mellom båtene, må begge ut. Krantz planlegger å forsøke og arrangere en slik regatta i Sverige til neste år. - Noe må gjøres for å løfte seilsporten, sier han, og referer til den oppsving interessen for skiskyting har hatt etter at man våget å endre formatet. - Det er umulig å sammenlige seiling og skiskyting, sier han, men han fremholder at fra å være temmelig uinteressant er skiskyting nå blitt den mest interessante av alle TV idretter. - Noe må man kunne lære derfra, hevder han.

Krantz vil gjøre det tillatt å berøre rundingsmerker og fjerner regler om overlap ved runding såvel som vikepliktsregler under seilasen.

- Alt er lov untatt å kollidere. Da blir begge diskvalifisert, sier han. - Funker ikke dette, begynner vi i den andre enden og legger inn enkle regler der vi må, sier han

Et spennende eksperiment som de skal bli spennende å se resultatet av.

Powered by Labrador CMS