Vil det bli to klasser?
Vil det bli to klasser?

Vil det bli to klasser?

To båter mangler for at det skal bli klasseskille i shorthanded-NM.

Publisert Sist oppdatert

– Fristen går ut ved midnatt i dag – og vi er spente på om vi vil bli nok båter til at vi kan dele shorthanded-klassen i to og kåre to sett norgesmestre, sier Arild Heldal i arrangementskomiteen for historiens første NM i shorthanded-seiling, som går i Son til helgen.

Han forteller at de allerede har bestilt to sett NM-medaljer – og at de håper å få brukt dem begge.

– Det hadde vært kult, sier han.

MANGLER TO. 38 båter er påmeldt i shorthanded-NM så langt, og en deling i to klasser vil skje om antall startende blir over 40 båter.

Parallelt med NM går også klassemesterskapet i NOR Rating – også det for første gang – men for dette mesterskapet er interessen en helt annen – kun tre båter er påmeldt.

– Med så få båter vet vi ikke helt hva vi gjør, men vi vet at disse seilerne – i motsetning til shorthanded-seilerne – ofte er sendt ute. Til klassemesterskapet holder vi nok påmeldingen åpen helt til fredag, så får vi se hvoir mange det blir, sier Heldal.

SILKEFØRE. Etter at regnværet som skal hølje ned på Østlandet i dag og i morgen, tyder mye på at det blir en ny runde med finvær, og Heldal karakteriserer værvarslene som noe i nærheten av silkeføre:

– Det blir kanskje litt lite vind på lørdag, men søndag ser det ut til å kunne bli 5–6 m/sek. Og sol.