Vil seile rundt stillebeltet

Volvo Ocean Race seilerne nærmer seg Doldrums med rekordfart. Skal man forsøke å seile gjennom stillebeltet, eller lønner det seg å seile rundt?

Publisert

Russernes navigatør Wouter Verbraak har klødd seg i hodet over hvordan han skal tilnærme seg stillebeltet som er den neste store hindringen for seilerne og som kan by på nye muligheter for båtene bakerst i feltet. Nå er han ikke i tvil. Han vil seile rundt.

Gjennom eller rundt?

- Alt henger nå på været, sier Vergrakk i en e-port. - Doldrums tegner til å bli en hjernetest for oss navigatører, ettersom den direkte ruten til Kochin er blokkert av et gigantisk stillebelte på størrelse med Spania. Spørsmålet er om vi skal gå rett inn i det med full fart, eller om vi skal seile rundt.  Konkurrentene seiler nå med full fart mot stillebeltet, som om det skulle være mulig å hamre seg gjennom. Ombord hos oss har vi besluttet å takle det på en anne måte. Vi kommer til å skille oss fra feltet og gå agressivt mot øst.

Kostbare 24 timer

- Det kommer tiI å koste oss dyrt de neste 24 timer med to knops mindre fart og lengre distanse å seile enn våre konlurrenter. Er vi helt på jordet? Ikke på noen måte. det er gevinster å hente i øst. Foruten at kryssningen av stillebeltet blir lettere, er det i øst også sterkere vind hele veien mot mål. 

Powered by Labrador CMS