SailGP

Følg seilasene fredag

Viaplay.no og SailGP på Facebook følger årets mest spektakulære seilsportspremiere direkte fra kl 06.00 fredag.

Publisert Sist oppdatert

Du må tidlig opp om du vil følge verdens raskeste seilbåter konkurrere i Sydney. Seks nasjonslag fra Australia, USA, Frankrike, Kina, Japan og Storbrtannia møtes i seks identiske 50-fotere. Katamarane er kapable til å gjøre en toppfart på 50 knop på den trange banen i Sydney havn i den første av flere regattaer.

Gratis sending

F50-båtene som benyttes i Sydney er ombygde AC50 brukt under America's Cup på Bermuda i 2017. Den gangen var skrog og rigg laget etter en one-design-regel, mens foilene og hvordan disse ble styrt ble utviklet av lagene. I F50 er også dette likt.

I AC50 måtte det brukes muskelkraft for å få trykk i de hydrauliske systemene om bord. I F50 er det litiumbatterier. Det gjør at mannskapet brukes for å få båten til å seile raskest mulig, ikke for å produsere energi. Under America's Cup måtte du betale for å følge regattaene, nå er det gratis. Du kan følge seilingen direkte på fredag kl 06.00 på Viaplay.no eller facebooksiden til SailGP. 

En SailGP APP er nå tilgjengelig på alle Apple iOS instrumenter via App Store. En Android versjon blir tilgjengelig senere.

Klart for SailGP
Klart for SailGP