VM for 2.4mR til Ålesund i 2011.

Styret i den internasjonale klasseklubben for 2.4mR besluttet på sitt årsmøte i Florida igår  å tildele Ålesund og Ålesunds Seilforening VM for 2.4mR i 2011.

Publisert

Mesterskapet er planlagt å gå i perioden 20-30. juli 2011.

Både Norges Seilforbund og Ålesunds Kommune har gitt sin tilslutninig til seilforeningens søknad, som nå resulterer i det første Verdensmesterskap - uansett idrettsgren - i Ålesund.

Båttypen

2.4mR har enternasjonal utbredelse og det finnes 1000 - 1500 båter fordelt over 17 nasjoner. I Norge er flåten på ca. 50. .  I Ålesund er det pr. dags dato en flåte på 14 båter, noe seilforeningen forventer vil øke ytterligere i tiden frem mot VM.  Det er forventet 80 - 90 deltakere til VM.

Lokalisering

Base for arrangementet er planlagt i området rundt Brunholmen og Indre havn i sentrum, mens selve seilasene vil foregå på Valderhaugfjorden.  Ålesund Havnevesen er positive til arrangementet og vil bidra med å legge forholdene til rette.

Ålesunds Seilforening er vel kjent som arrangør av store mesterskap, både av nasjonale og internasjonale format. Avviklingen av selve seilasene vil ikke by på store utfordringer for den rutinerte arrangøren, mens logistikk rundt havneforhold og fasiliteter på land vil være det store fokuset for foreningen frem mot mesterskapet.

Årets VM starter i Florida i kommende uke og blant deltakerne er Bjørnar Erikstad som har fersk 4. plass fra VM for funksjonshemmede. 2.4 meter er en klasse der funskjionshemmede og friske er likeverdige konkurrerenter.

 

Powered by Labrador CMS