VM for X35 starter i dag

  Tre norske lag stiller til start i VM for X35 i København

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Martin Mo og resten av Team Vortex, kan fortelle at Tune-up gav gode og positive svar. Foto: Team Vortex.

Den første ordinære seilasen i mesterskapet starter i dag, og det hele avsluttes førstkommende lørdag. To av de norske lagene er Team Vortex, med Martin Moe i spissen, og Stockholm Syndrome, med skipper Nikolai Bakker.

Det tredje laget, Shadowfax, med Bård Fjeldaas, har tatt veien helt fra Trondheim på egen kjøl.

I går var det trening og tune-up seilas. Martin Mo og co, gjorde det bra og havnet mellom to av favorittene. Her er deres egen rapport:

Speed treningen ga oss et par svar, og et par spørsmål som vi skal jobbe videre med. Tune-up gav gode og positive svar. Vi har ‹‹Superspeed›› i dagens mellomføre, med ‹‹gulltoern›› i godt driv og vi er godt skodd teknisk for å dra nytte av de taktiske mulighetene fralandsvinden gir, og har suveren akselerasjon ut av hvert slag.

Etter en rusten start, ble vi alikevel andre båt på første merket. En god setting, og tidlig jibb brakte oss opp i tet før første runde var ferdig. Gode taktiske vurderinger, godt støttet av utmerket utførte slag sørget for økt ledelse med noen lengder ved andre topp.

Vi hadde en litt uheldig nedoverlegg hvor vi ble liggende litt imellom trykkene. Dette gjorde at vi «kom i mål» på en tredje plass. Èn Audi båt èn lengde før oss, og èn Audi båt èn lengde bak. Alt i alt fikk vi gode svar på noen spørsmål, samt nye ting å ta tak i, forteller Martin Mo og resten av Team Vortex.