VM rapport fra Uruguay

Cecilie Hurlen forteller at hun ikke vet om det var sjøløvene, trimmen eller ustabil vind som gjøre at de ikke nådde op pi seilingen. Men de kom hjem med gull rundt halsen allikevel.

Publisert

Dame VM Punta del Este - Uruguay 18-26 november 2006.

Rapport fra Cecilie Hurlen

Forventningsfulle satte vi oss på flyet til Uruguay. Et land vi ikke hadde trodd vi noen gang skulle besøke. Som eneste norske båt følte vi oss heldige som fikk denne muligheten til å reise over å konkurrere i Snipeseiling. For øvrig var vi eneste Nord-Europeiske båt også. Vår leide Persson snipe var helt ny og kom pakket inn i plast. De første dagene gikk dermed til å rigge opp og måle inn båten, noe som var litt uvant for oss i og med at vi seiler en brukt ferdig rigget båt i Norge. Våre splitter nye North Sails målte heller ikke inn og måtte reduseres med 3 mm. Dette fikk vi heldigvis hjelp til av en seilmaker på stedet. Underveis i seilaset så vi oss nødt til å rigge om i håp om at det skulle forbedre seilingen. Seileforholdene var uvante med vakende sjøløver, ustabile vindforhold og ”mystiske” strømmer fra Atlanterhavet. Om det var riggingen, sjøløvene eller vindkastende fra land som gjorde at resultatet ikke ble som vi ønsket, er uvisst.

 

En annen stil enn på Snarøya

Arrangementet rund seilingen var av ypperste klasse. En litt annen stil enn vi er vant til i Vestfjorden. Smokingkledde servitører kom med brett etter brett med canapeér og forfriskende sprudlevann på festene om kvelden. Klubbhuset eller Yacht club som det heter der borte hadde damer som pusset messing gelendre og dresskledde menn som åpnet dører.

Vant i karaokeklassen

Vinnerne i år som for 2 år siden var Foglia søstrene som var helt overlegne. Vi fikk erfare at nordmenn er et popelært folkeslag og vi var et ”eksotisk innslag”. Medaljer fikk vi alle, samt at vi kan skilte med 1 plassen i karaokekonkurransen i tett kamp med Brasil.

Vi ønsker å takk alle de som har bidratt til at vi kunne reise over. Erfaringsmessig har vi lært mye og gir ikke opp! Vi har knyttet nye kontakter og gasten er allerede booket som mannskap til Masters som skal arrangeres i Norge om 2 år.

Powered by Labrador CMS