VM sølv i H-båt

For andre gang i historien sto en nordmann på seierspallen da VM for H-båter ble avsluttet

Publisert

Med de svenske seilerne Henrik Edman og Peder Edman som mannskap tok Steinar Solnørdal en impnerende sølvmedalje i VM for H-båter som ble avsluttet i Medemblik i Nederland 16. juli. Det er ikke første gangen dette laget seiler sammen, idet de samme seilerne som da representerte Sverige tok 5. plass i VM i 2006, men da med Henrik Edman som rormann. Også i 2002 seilte laget sammen, den gang for Norge, men igjen var Henrik Edmann rormann og laget endte på 31. plass.

I årets mesterskap dominerte den norsk svenske båten sammen med danskene Steffen Stegger, Carsten Christiansen og Carsten Pedersen som var  i en klasse for seg. Kun tre poeng skilte gull- og sølvvinnerne, mens det ned til bronsevinnerne, også et dansk lag, skilte ytterligere 12 poeng.

Det er ikke første gang det ble norsk medalje under et VM for H-båter. Da mesterskapet ble arrangert på Hankø i 2001, ble det norsk bronse, ved Ralph Wikstrøm,  Svein Andreassen og John Hatch.

55 båter deltok i årets mesterskap. Den andre båten ble seilt av Johnny Hjerpseth, Truls Rognerud og Adrian Rognerud og endte på 38. plass.