Volvo Ocean Race avgjort?

Med «Groupama» seier på siste etappe og 23 poeng ledelse på «Puma» tyder mye på det. Men det ligger fremdeles 42 poeng på bordet, så i hvert fall teoretisk er fremdeles alt mulig på de tre gjenstående seilasene.

Publisert

Inntil «Telefonica» hadde sitt fatale rorhavari, var utfallet av årets Volvo Ocean Race helt åpent, men da båten falt fra 1. til 5. plass på etappen til Lorient og teoretisk mistet 20 poeng, var det på en brutal måte «game over» for den spanske båten som hadde vunnet de to første etappene i seilasen og så ut til å være på vei mot en sikker sammenlagtseier. Slik gikk det ikke, og franske «Groupama» som siden har plukket poeng jevnt og trutt, til tross for mastebrekk på den dramatiske 5. etappaen fra Auckland til Brasil, overtok ledelsen sammenlagt etter den transatlantiske etappen for mindre enn to uker siden.

Før rorhavariet i stormkastene på strekket fra Azorene til den franske Bretagnekysten, var «Telefonica» med å sette sitt preg på den 8. etappen, og kunne med seier gjenerobre ledelsen. Det ville gitt dette Volvo Ocean Race en historisk spennende avslutning, men nå ser det ut til at spenningen står om hvem som skal ta de to nederste trinnene på seierspallen. Det øverste har «Groupama» trolig reservert for seg selv.

Matematisk er fremdeles alt mulig dersom for. eksempel «Groupama» skulle havarere eller bli sist på den siste etappen, men Franck Cammas og seilerne hans har så til de grader funnet flyten, at et slikt senario synes spekulativt og lite realistisk.

Sammenlagt er resultatlisten slik:

Groupama  219 p

Puma 196 p

Telefonica 191 p

Camper p 191