Volvo Ocean Race flytter basen til Alicante

Alicante viste seg fra sin beste side da Volvo Ocean Race startet derfra i høst. Nå flytter Knut Frostad og hele organisasjonen dit.

Publisert

Volvo Ocean Race flytter sitt hovedkvarter fra kontorene nær Southampton til Alicante. Den spanske havenbyen blir dermed både hovedkvarteret for organisasajonen og starthavn for de tre neste utgavene av regattaen. Avtalen om dette ble undertegnet i Boston idag etter at Volvo Ocean Race og bystyret i Valencia, har forhandlete siden november ifjor.

- Dette er stor for Volvo Ocean Race, sa Knut Frostad, sjefen for regattaen. - Den støtte og gjestfrihet vi mottok fra Alicante som startby for denne regattaen gjorde et sterkt inntrykk på oss, sa han. - Et av målene for den neste regattaen er å etablere langsiktige relasjoner med våre vertsbyer, og av økonomiske hensyn, å legge vårt hovedkvarter til en av disse. Dette har imidlertid noe for seg, bare dersom partene kan forplikte seg for lengre tid. Det er et slikt partnerskap vi idag har fått til med Alicante.

- Spania har spilt en viktig rolle i de siste seilasene, sa Knut Frostad videre. - Spania er best representert av alle seilerne i denne regattaen og Spania har forstått  kulturen og vet hvordan man kan tilrettelegge slike ved slike arrangementer. Regionen her har lenge vist at de har grepet på å arrangere regattaer av denne typen.

Francisco Camps, lederen av Valenciaregionen sa det slik: - Resultatene ved å være vert for starten av Volvo Ocean Race i Alicante sist oktober var svært positive for byen, regionen og hele Spania. Dagens avtale betyr at Spania vil bygge videre på den status landet har opparbeidet som et kompetansesenter for internasjonal seiling i årene som kommer. 

Hovedkvarteret for Volvo Ocean Race som har vært basert i Whiteley i Hampshire siden 1998, begynner flyttingen allerede etter at årets seilas er avsluttet i slutten av juni. I løpet av året vil hele organiasjonen være på plass i Alicante, der hovedkvarteret skal være i de tre neste Volvo Ocean Race.

Avtalen innebærer byggingen av et Volvo Ocean Race museum som vil ta for seg hele den 36 årtige histprien til jorden rundt seilasen som tidligere var kjent som Whitbread Round the World Race. Den første delen av dette museet skal være klart i løpet av 2010.

- Museet og den interaktive utstillingen er viktig for oss, sa Frostad videre. - Denne regattaen har en lang og fargerik historie. Over tid har mange av verdens beste seilere skapt sine ry gjennom «Life at the Extreme» forhold som er karakteristisk for  Volvo Ocean Race. Museet og den interaktive utstillingen binder sammen fremtiden i Alicante og fortiden som jorden rundt regatta. 

Videre har Alicante gått med på å gi plass til hvilket som helst av teamene etter målgang i St. Petersburg. Dermed har både gamle og nye lag en base frem til neste Volvo Ocean Race i 2012.

Denne avtalen har ingen betydning for den budrunde som blant annet Oslo har engasjert seg i for å bli vertsbyer for neste Volvo Ocean Race.

Volvo Ocean Race befinner seg for tiden i Boston etter å ha gjennomført seks av ti etapper i regattaen. Arrangøren har satt seg fore å utvikle regattaen videre gjennom en konsultasjonsprosess med alle involverte i regattaen, med særlig oppmerksomhet rettet mot å redusere kostandsnivået for arrangør og deltakere og derved øke verdien for sponsorene. 

Volvo erklærte allerede i oktober at de vil støtte regattaen også i neste runde. Ved forrige stopover, i Rio presenterte Knut Frostad de endringene man til nå er kommet frem til, og han vil gi en lignende

presentasjon nå i Boston kommende søndag, der ytterige endringer vil bli kjent.

Powered by Labrador CMS