Viktig for Alicante

Volvo Ocean Race skaffer Alicante inntekter for over en halv milliard kroner, ifølge Knut Frostad.

Publisert

I Alicante: Ole Henrik Nissen-Lie, Oda Lotte Heitman, Knut Frostad, Stein Victor Svendsen, May Len Stensaker og Bjørn-Vidar Bårdtveit. Foto Mikkel Thommessen

- Det er ingen tvil om at VOR er viktig for Alicante.  Vi har tett kontakt med den politiske ledelse her. De er svært engasjerte ettersom VOR er i særklasse det største eventet både for byen og regionen. Men Alicante får valuta for pengene. Inntektene til byen fra arrangementet er beregnet til ca 80 millioner euro (ca 600 milliioner kroner), sier Frostad.

Volvo Ocean Race hovedkvarter ligger i Alicante, i den gamle fergeterminalen for fergen til Algerie. Den disponerer organisasjonen for jorden rundt regattaen som i disse dager teller 172 personer.

-Vi disponerer den vederlagsfritt, forteller Knut Frostad, som også har en avtale med byen om å bygge museum som skal huse hele Whitbread/Volvo historien. Foreløpig strekker avtalten seg over tre regattaer, det vil si til og med 2017/2018, men det kan vel tenkes at det blir forlengelse, sier Frostad til Seilas.

Frostad mener Stavanger kan få stort utbytte av å være anløpshavn for Volvo Ocean Race. – Stavanger er en by med et sterkt miljø innen offshore og shipping. Et slikt arrangement kan profilere byen i viktige markeder, og knytte bånd med lignende miljøer i Brasil, Midt-Østen og Kina, sier Frostad.