Vrient i Marstrand

Vinden snudde 60 grader etter første start. Mange båter har stått over andre seilas.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Gjengen i Lurifax venter på første start. Foto Magnus Dahl

Det er mye vær i Marstrand også. Rett etter at minste klasse var startet dreide vinden, noe som gjorde at starten ble utsatt for de to store klassene. Vinden var da stabil på 8 m/s.

Tøff konkurranse

De norske båtene får virkelig målt kreftene mot båter fra Tyskland, Danmark og Sverige. Nivået er høy. Svenskene dominerer den lille klassen, både i antall og topplasseringer. Den eneste norske båten i denne klassen seilte kun første seilas i dag. Dufour 34 «Doris» med Alexander Grinvoll Brorson som skipper ligger på 32 plass. I den midtre klassen dominerer Farr 30-båter. Harald Bruening fra Tyskland er så langt best med to første plasser. Jørgen G Heje i J/111 «Da Capo» har seilt meget bra og ligger på 5. plas med 4. og 6. i dagens seilaser, og ligger to plasser over «Blur» som seiler lik båt.

Johan Gustafsson i «Vencom», en Ker 39 som kom til Sverige denne sesongen har fått en god start. Båten har to førsteplasser etter dagens seilas.

Anne Grete Eidsvig i Raa Glede har også seilt bra. Båten har vært først over lina i begge seilaser, men fått 3. og 4. på korrigert tid. Det holder til foreløpig 3. plass.

Proft arrangement

Marstrand Big Boat Race holdes for tredje gang. Det kan maksimalt delta 90 båter og i år var det 85 påmeldte. Racet har fått flere internasjonale deltagere og er blitt forsommerens viktigste storbåt arrangement i området. Arrangøren har lagt godt til rette for deltagerne, og Marstrand er perfekt sted for silke seilaser.

Du finner resultatene her