Wieser best i matchseiling, Berthelsen 3

Det var mange topplag på plass da RC 44 sesongdebuterte med matchseiling i Dubai.

Publisert

Markus Wieser og hans «Team Sea Dubai» var uslåelige i sesongdebúten i RC44 klassen som i disse dager seiler i Dubai. Laget leder etter første dags matchseiling med fem seire foran «Artemis» som har fire seire, mens fire lag ligger likt med to seire hver. Ett av dem er Lasse Berthelsens «No Way Back».

Det var en krevende opptakt til regattaen for Berthelsen som på få timer mågte ned fire kilo for å holde matchvekten for laget. Løping og badstu gjorde susen, og Lasse Berthelsen kunne ta den krevende jobben som storseiltrimmer på den nederlandske båten til skipper Pieter Heerema. Han uttalte etter gårsdagens seilaser: - Vi starter sesongen fra null, uten å tenke på fjorårssesongen. At vi vant ifjor er ingen garanti for at vi kommer til å gjøre det samme i år. Målet for sesongen er å avslutte blant de tre beste.

Gårsdagens matchseiling bekreftet at konkurransen i RC 44 klassen er hardere enn noensinne. Team Austria som endte på 10. plass ifjor vant første seilas mot fjorårsvinneren i match, «Ceeref», mens Paul Cayard og «Katusha» fikk stryk av «Sea Dubai».

For første gang i RC 44 klassen sto Terry Hutchinson til rors på «Artemis» og den topprangerte matchseileren Adam Minoprio på «BMW ORACLE Racing», men seilerne trengte ikke mye tid til akklimatisering. Minoprio vant overbevisende mot «No Way Back» (Pieter Heerema / Ray Davies) og «Islas Canarias Puerto Calero» (José Maria Ponce), før han ble slått av «Team Aqua» og «Artemis». - Båten er ny for meg og jeg trenger litt tid til å finne ut av den, forklarte  Minoprio. - The RC 44’ er veldig rask og den akselererer kjapt. I en normal båt oppnår vi ikke mer enn 5 knop i denne vinden og akselreasjonen er treg. Her når vi 7-8 knop med en gang. Det er svært annerledes og gjør at vi trenger tid for å tilpasse oss.

Terry Hutchinson er vant til å seile i større båter og fant rytmen raskere. Amerikaneren og hans «Team Artemis» vant fire seilaser på rad, og er også ubeseiret, men har en hengematch mot «Team Sea Dubai» som skal seiles idag.

Gårsdagens seilaser foregikk i solgangsbris og litt krapp sjø. Vinden økte fra 6-7 knop til 10-12 på ettermiddagen, og gjorde det mulig for regattakomiteen å gjennomføre fem flights. Forholdene idag skal være tilsvarende med lett solgangsvind og smulere sjø.

Powered by Labrador CMS