Wild Oats XI favoritt for Sydney Hobart Race

2. juledag går starten for det legendariske racet fra Sydney til Hobart.

Publisert

Værmeldingen ser nå litt bedre ut enn det den gjorde for noen dager siden, men det blir en tøff seilas over Bassstredet allikevel. Båtene vi få frisk vestavind ved starten. På det tidspunktet vil det blåse kraftig lenger syd, men vinden vil ata før båtene når Bassstredet mellom Australia og Tasmania.  Sjøen derimot vil være røff.

Charles St Clair Brown, medeier i Maximus mener at forholdene blir for tøffe for å sette ny rekord. Det viktigste blir å seile konservativt og å holde båten sammen. Brown mener at værmeldingen favoriserer Volvo 70 båtene som er bygget for å seile i mer bølger. Brown er ikke fornøyd for værmeldingen, fordi han er ikke interessert i å vinne på rating. For maximus er det om å gjøre å komme først i mål.

Svenske Ludde Ingvalls ”Diabetes”, tidligere ”Nicorette”, var også en av favorittende, men mistet masten under trening for noen dager siden.

Rekorden på den 628 n.mil lange seilasen holdes av «Wils Oats» og ble satt ifjor.

Også for Sydney Hobart er det muligheter for å vedde på hvilken båt som skal vinne. Wild Oats topper alle listene. Denne båten var helt ny i fjor, men vant for det. Som ballast i bulben på kjølen er det wolfram i stedet for bly. Wolfram har mye høyere tetthet enn bly og er bare litt lettere enn gull. Her er oddsene:

Centrebet

WILD OATS XI 1.60

MAXIMUS 4.50

SKANDIA 5.00

ABN AMRO 7.00

ICHI BAN 13.00

Sportbetting

Wild Oats XI 1.80

Maximus 5.00

ABN Amro 6.50

Skandia 8.00

Ichi Ban 10.00

Sportsbook

Wild Oats XI 1.75

Maximus 4.25

Skandia 6.00

ABN AMRO 8.50

Ichi Ban 12.00

The Tote

Wild Oats XI Open $1.85

Maximus Open $3.75

Skandia Open $6.50

ABN AMRO Open $9.00

Ichi Ban Open $17.00

Powered by Labrador CMS