X-41 cup med pengepremie

Det blir 11 X-41 i Oslofjorden til sommeren. X-yachts og XPO vil i sammarbeid lage en klasseklubbserie med pengepremier.

Publisert

Xpo Group AS og X-Yachts AS, i samarbeid med X-41 klasseklubb, satser på ukentlige regattaer fra april 2008 og gjennom hele sesongen i Bunnegjorden/ Nakkholmstein eller Lysakerfjorden. Hvilken ukedag det blir er fortsatt ikke avklart, dette vil bli bestemt i neste styremøte i klasseklubben 7.11.2008. Nytt styre vil også bli valgt i neste møte. Det er per i dag solgt 11 stk. X-41 som alle vil være aktive fra neste sesong. Dette gjør klassen til en av de største i Norge blant 40 fot entype båter, og målet er å gjøre den til den mest aktive og attraktive klassen.

DN cup konsept

Xpo vil arrangere regatta hver uke fra april, kl.18.00-21.00. Xpo vil i prinsippet gjennomføre samme regattakonsept som DN Seilcup, dvs vanlig baneseilas med 4 regattaer per kveld. Vi mener ukentlige regattaer vil være svært attraktivt for X-41-eiere og vil medføre et veldig spennende miljø rundt klassen og følgelig rask nivåheving.

Pengepremier

I tillegg vil klasseklubben ha to helgearrangementer, én om våren og én om høsten, med sesongavrunding og klasseklubbmesterskap. X-Yachts Norge slår til med pengepremier på hele kr.50 000,- til vinneren av klasseklubbmesterskapet.

Høyepunkt i København

Sesongens høydepunkt i 2008 er X-Yacht GoldCup i København 19.-21.7. Her forventer vi at alle de 10-12 norske båtene vil delta, i tillegg til 20-25 båter fra andre nasjoner.

I tillegg regner vi med at mange av eierne vil delta i NORC, Hovdan Skagen, Færdern og Hollenderen.

Otto Backe sier:

Med X-41 One Design får vi en stor entypeklasse i Skandinavia, med seilere som seiler på et mer ”normalt” nivå, IKKE kun en klasse for ”proffene”.

Dette bør appellere til mange seilere som er lei av å diskutere raiting, og med en så god flåte i Oslofjorden, som trener ukentlig, bør Norge absolutt kunne hevde seg i denne klassen internasjonalt. Vi gleder oss til neste år!

Rune Nilsson sier:

For Xpo Group AS og vår satsing på X-41 er det naturlig å ta et slikt ansvar og vi gleder oss stort til neste sesong. Som ansvarlig for Norges største Seilcup ønsker vi å engasjere oss ytterligere i seilermiljøet og selv være aktive innenfor X-41. Vi ser det samtidig som en mulighet til å engasjere våre skippere enda mer innenfor regattaseiling, noe som vil bidra til økt kompetanse og ytterligere nivåheving av DN Seilcup.

Xpo har bestilt åtte båter, og har fortsatt to ledige båter som skal selges med leiegaranti, interessenter kan kontakte [email protected]

Powered by Labrador CMS