Ynglingjentene har fått lukten av OL medalje

Etter gull og 4. plass i de to siste Grade 1 regattaene, har de norske jentene etablert seg i verdenstoppen i Yngling. Nå står finpussing og konkurransetrening i OL farvannet på programmet.

Publisert

- Utrolig gøy – nok en gang kjempet vi om pallplass! Denne gangen i Holland regatta, skriver Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed i et nyhetsbrev.

- Litt stang ut siste dagen gjorde at vi ble fire totalt. Før medal Race lå vi fire, med store muligheter for å seile oss opp. Og vi hadde bronse ombord i båten, men det holdt ikke til mål. Korte baner der alt skjer utrolig raskt må vi trene på før OL!

- Vi er veldig fornøyd og optimistiske før OL. Med 1. og 4. plass i to siste Grade 1 regattaene, har vi seilt best i klassen og viser at vi kan være med i medaljejakten.  Nå skal vi til Kina for å trene på lite vind, skvalp og mye strøm. Hovedfokus blir på båtfarten, vi må gå fortere på slike forhold enn det vi gjør nå. I tillegg blir det mye fokus på regatta. Det arrangeres racinger av USA og AUS. Her blir det premier, resultatlister og prøve å legge mest mulig regattastress på oss selv.

Også landslagssjefen og treneren Espen Guttormsen var topp fornøyd med mye av seilingen i Medemblik. - Desverre var Siren småsyk og hadde ikke full klaff i slutten av regattaen, med frem til de to siste dagene seilte laget nesten perfekt, sier han og ønsker seg mer seiling av samme slaget under OL. Da kan kan laget gå helt til topps, mener han.

Powered by Labrador CMS