Ynglingjentene til medaljefinale med et skrik
Ynglingjentene til medaljefinale med et skrik

Ynglingjentene til medaljefinale med et skrik

Det så lenge stygt ut for jentene med tanke på morgendagens medaljefinale i Yngling. Først på slutten av dagens ene seilas ble plassen sikret.

Publisert

Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed fikk ingen optimal start på dagens Ynglingseilas. Ved første merke lå den norske båten på 13. plass og så ut til å rykte ut av finalen. Heldigvis gikk det litt bedre etter hvert, og i mål var jentene 11, akkurat nok til å sikre plassen i medaljefinalen som går imorgen og som blir direktesentd på NRK 1, sannsynligvis rundt 0800 norsk tid.

Igjen var forholdene lunefulle i Qingdao. Den spådde 15 knops nordøsten blåste fra morgenen av, men løyet da båtene kom utpå ved middagstider. Først hårfint innefor tidsfristen kl 1600 lokal tid lyktres det arrangøren å sette igang seilingen, men dessverre for Ynglingenen og Finnjollene klarte man bare å gjennomføre en av de planlagte tre seilasene. Dermed blir det bare åtte seilaser, hvorav syv tellende, før morgendagens finaler.

Peer Mobergs DSQ i seilas 7 ble oppprettholdt, men altså uten å bli heftet med DNE som betyr disk som ikke kan strykes. Idag seilte han igjen sterkt og avsluttet på 4. plass. Med det rykker han opp til 17. plass sammenlagt som også blir hans sluttplassering i dette OL. Det er selvsasgt skuffende for Moberg som kom til Qingdao med medaljeforhåpninger etter bronse i prøvelekene ifjor.

Igjen imponerer Kristian Ruth, som sammen med Jannicke Stålstrøm kan bli beste norske seiler i OL. Han endte på 11. plass i laserseilasen og er med nr 7 sammenlagt. Han har bare 12 poeng opp til RUS på 3. plass, så her er mye åpent.. Jannicke Stålstrøm startet beskjedent i RS:X og lå på 18. plass oved førtse runding, men seilte seg siden oppover i seilasen og endte på 9. plass etter en kanonspurt. Dermed ligger også hun på 7. plass sammenlagt.

I starklassen vant våre brødre i øst Fredrik Lööf og og Anders Ekstrøm etter å ha fått med seg et gigantisk vindskift i sin favør på den første kryssen.

Powered by Labrador CMS