Zoom8 i en karusell av vær og vind

Sist helg var det duket for den femte av i alt seks treningssamlinger i Zoom8-vinterkarusell. Samlingene trekker de beste zoom8seilerne i landet og noen sterkt motiverte lokale seilere.

Publisert

I alt 23 entusiastiske seilere fra 12 til 16 år; 4 fra Florø, 4 fra Hjellestad og 15 fra Østlandet deltok i den siste av tre samlinger lagt til Askøy .

Samlingene ble arrangert av zoom8 foreldre fra Hjellestad på vegne av klasseklubben.

 

Fra fredag kveld til søndag kveld var seilerne igjennom 4 fysiske treningsøkter, samt tre økter på vannet. Værforholdene var særdeles utfordrende med alt fra 1 til 15 m/s.

Lørdag viste Vestlandet seg fra sin beste side med sol og fin temperatur, men dessverre litt lite vind. Søndag derimot fikk seilerne kjørt seg i 12-15 m/s, haggel, snø og kulde. Det var virkelig forhold for å flytte grenser!

 

På kveldstid ble tiden brukt til teori, gjennomgang av video  fra sjøen, samt sosiale aktiviteter.

Trenere på samlingene har vært Ann Kristin Sogn, Marius Milde og Øyvind Rostrup. 

Det var slitne, men stolte seilere, som dro hjem etter å ha gjennomført et tøft program fra 06.30 til 23.00 hver dag denne helgen.

 

Seilerne har hatt en strålende progresjon i hele vinter og virkelig stått på.  De ser nå frem til  å møtes igjen på påskesamling i Moss om snaue to uker.

Formålet med med vintersamlingene er å gi helårstilbud til de som vil satse og videreutvikle seg fram mot årets regattasesong.

Og mange ser fram mot Zoom8-VM i Tønsberg i 2008.

Powered by Labrador CMS