VM i Zoom8

Duket for norsk verdensmester?

Duket for norsk verdensmester?

Når VM for Zoom8 avsluttes i dag, kan det stå en nordmann på toppen av pallen. Kanskje blir de to?

Publisert Sist oppdatert

David Bjelkarøy Westervik fra arrangørforeningen Ran har skaffet seg et glimrende utgangspunkt før siste dag av verdensmesterskapet for Zoom8. Under de friske, men også våte forholdene som har preget mesterskapet så langt, har han opparbeidet seg en ledelse på 18 poeng på klubbkameraten Alexander Dahl Høgheim. Det ligger med andre ord an til å kunne bli dobbelt norsk!

TRUSLER BAKFRA. Seilerne som i første rekke kan hindre dette, kommer fra Estland, Danmark og Finland, men også regjerende europamester, Birk Kvitrud Haugstad fra Asker, kan blande seg inn i kampen om medaljene. Til nå er ni seilaser gjennomført, og arrangørene har godt håp om å klare å få i havn 12 seilaser, som er maksimum-antallet.

Det betyr tre seilaser i dag.

Når 10 seilaser er gjennomført, kan de to dårligste strykes, og det kan skape rokkeringer på listen.

Slik det ser ut nå vil det styrke Alexander Dahl Høgheims aksjer (han har en 15. plass han kan stryke) slik at mesterskapet kan ende opp med å bli en spennende duell mellom de to Ran-seilerne. Strykninger vil også styrke estlenderen Martin Ounap og finnen Sam Stenmans posisjon – i og med at de blir kvitt hver sin 18. plass.

NORSK JENTE MED I GULLKAMPEN. Blant jentene er også en norsk seiler med i gullkampen. Emilie Hornstvedt fra Sarpsborg ligger på 2. plass bak ledende Catharina Sandman fra Finland, men det er jevnt – både fremover og bakover – og når det blir to strykninger etter dagens første seilas, blir det enda jevnere.

Blant jentene vil det trolig bli spenning om hvem som ender opp med VM-tittelen helt til siste slutt.

Fuktig luft, mye nedbør og frisk vind har preget mesterskapet så langt. Vindstyrken har variert mellom 7 og 12 m/sek, og vinden er kommet fra sør.

– Det er ingen tvil om at de som ligger fremst på resultatlistene også er de dyktigste. Forholdene har vært friske og rettferdige, sier Kjell Magnus Økland i Ran Seilforening.

VÆRSKIFTE I DAG. I dag kan imidlertid seilerne få nye utfordringer, for værvarselet lyder på værforandring og vinddreining fra syd til nordvest i løpet av formiddagen i dag – akkurat når de avgjørende seilasene vil foregå….

Økland forteller også at de har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger om selve arrangementet – både når det gjelder det sportslige og organisatoriske. De har også gjort mesterskapet til en internett-begivenhet. Med tre fotografer, egen web-ansvarlig og Instagram-bilder formidler de løpende hva som skjer til vanns og på land.

– Vi legger blant annet ut på nettet hvem de tre beste er ved alle merkerundinger er i det de faktisk runder, forteller Økland.

– Dette har vi fått mye skryt for, sier han.

Følg den spennende VM-innspurten.

Resultater gutter

Resultater jenter