Henri Lloyd Bergen Singlehanded 2013

Soloseilas-feber i Bergen

Soloseilas-feber i Bergen

Også i år blir det satt deltager-rekord i regattaen som bare blir større og større.

72 seilere er til nå påmeldt i Henri Loyd Bergen Singlehanded, men ennå er det plass til flere. Påmeldingsfristen løper først ut i kveld.

– Dette er ny deltagerrekord, og regattaen befester sin posisjon som Norges største singlehanded-seilas, og den er vel også Vestlandets største målt i antall båter, sier Magne Aalen i Bergens Seilforening.

KJEMPEGØY. Han og arrangørene i foreningen er kjempefornøyde.

– Vi synes det er kjempegøy med at stadig flere finner glede i denne utfordringen i en tid der mange regattaer dessverre opplever nedgang i deltagelsen, sier Aalen.

Han forteller at det er en fast gjeng med gjengangere. Av de 17 seilerne som tidligere har deltatt i alle de tidligere regattaene, er 15 av dem allerede påmeldt. Av de 24 seilerne som har seilt to ganger, er 18 påmeldt til nå. Det er imidlertid også flere nye seilere som vil prøve denne formen for seiling.

KL 18 I DAG. Påmeldingsfristen går ut kl 18 i kveld, og selv om 72 seilere allerede representerer en solid deltagerrekord, håper Bergens Seilforening på at den skal kunne tøyes ytterligere.

Regattaen finner sted lørdag 7. september, og en kikk på yr.no peker i retning av drømmeforhold: sol og oppholdsvær og 5 m/sek fra østsørøst!

Henri Lloyd Bergen Singlehanded teller med på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.