Valencia, 24 06 2007America's Cup Match by Louis VuittonEmirates Team New Zealand.
Valencia, 24 06 2007America's Cup Match by Louis VuittonEmirates Team New Zealand.

1-1 i Valencia

Etter en fantastsk opphenting på den andre kryssen sørget Emirates Team New Zealand for balanse i regnskapet. Imorgen er det hviledag i America´s Cup

Publisert

Det så lenge ut som om dagens seilas ville bli en blåkopi av gårsdagens. Etter mer agressivitet før start fra begge parter kom båtene temmelig likt ut på styrbords halser og etter en kort stund viser Alinghi styrke ved å seile seg opp i tet og tvinge TNZ til å slå. Etter en blanding av konvensjonell matchseiling og å seile der det tilsynelatende lønte seg kunne Alinghi runde første merke med større margin enn gårsdagen, 19 sekunder foran konkurrenten. Etter mange jibber der ledelsen strakk og innsnevret seg som en strikk kunne taktiker Terry Hutchison med en viss tilfreshet notere at avstanden var redusert til 13 sekunder Alinghi valgte nå å runde styrbord merke, mens TNZ gikk ut på babord.

Alinghi slapp TNZ

En hekstisk kryss med mange slag og hvor båtene i stor valgte å separere seg. Etter 2/3 av kryssen var TNZ heldig med et par vindkantringen og plutselig av Alinghis forsprang spist opp. TNZ greier å tvinge konkurrenten forbi layline, og lenger og Alinghi overstår merket. Ved runding er det TNZ som har overtatt ledelsen og ligger 15 sekunder foran. På lensen er det lite Alinghi kan foreta seg til tross for mange forsøk og Grant Daltons menn utligner i kampen om America´s Cup. Seieren var med 38 sekunders margin.

Unormalt gjevnt

For første gang siden siden Paul Cayard i 1992 vant en seilas her det lyktes utfordreren å vinne en enkeltseias i America´s Cup. Nå har finalen fått ny nerve og ingen tør lenger å utrope den ene av partene til noen klar favoritt. Mer spenning venter, men først blir det hviledag imorgen.

Powered by Labrador CMS