1. DIVISJON I NORSK SEILSPORTSLIGA

RYKKER UT: Tre seilforeninger rykker ut av 1. divisjon. Nå har konkurrentene pekt ut hvem det blir.

Dette er nedrykkskandidatene

Seilsportsligaens 1. divisjon seiler i Bodø kommende helg, og etter endt sesong må nødvendigvis tre lag havne på de tre nedrykksplassene. Her er lagene som seilerne selv tipper det blir.

Publisert Sist oppdatert

I likhet med hva som ble gjort for eliteserien, har Norges Seilforbund gjennomført en undersøkelse blant alle de deltagende lagene i seilsportsligaen når det gjelder å tippe den endelige resultatlisten i 1. divisjon. Nesten alle foreningene har avgitt sine tips, og summen av dem har gitt et samlet tips om hvilken rekkefølge de ulike seilforeningene vil få i år. 

1. divisjon består i år av 14 seilforeninger, hvilket betyr at det kun er tre nedrykksplasser mot normalt fire – dersom det hadde vært 15 foreninger. Tipsene peker ut de tre nedrykkskandidatene som relativt klare.

Nr. 14 Malvik og Stjørdal Seilforening

NR. 14: Malvik og Stjørdal Seilforening levnes små håp om å overleve i 1. divisjon i år.

Malvik og Stjørdal Seilforening er blant Norges nyere seilforeninger, men foreningen har like fullt vært med i seilsportsligaen helt fra begynnelsen av. I 2016 ble de nummer 12 av 15 i 2. divisjon (som nå heter 1. divisjon), og i 2017 endte de på 15. plass. 

Selv om en forening ender på nedrykksplass etter endt sesong, kan de delta i en kvalifiseringsrunde for den kommende sesongen. Nå har ikke det noen gang vært nødvendig, ettersom antall kandidater som ønsker å delta aldri har overskredet fire.

En 6. plass er det beste tipset som er gitt til Malvik og Stjørdals Seilforening, mens foreningen selv mener at de skal kunne klare en 10. plass. Resten av foreningene har dem på nedrykksplass.

Nr. 13 Kragerø Seilforening

NR. 13: Kragerø Seilforening har en bevisst strategi bak sin deltagelse i seilsportsligaen.

Kragerø Seilforening debuterte i seilsportsligaen i 2017 der de endte på 14. plass. I år forsøker de igjen, men de levnes beskjedne håp om automatisk å kunne sikre seg plass til 2019-ligaen. Kragerø Seilforening har imidlertid en klar strategi når det gjelder deltagelsen i seilsportsligaen.

– Vi forsøker å bruke deltagelsen i seilsportlsigaen i pr-sammenheng for foreningen. Seilsportsligaen er et ledd i å fornye foreningen og fremstille foreningen mer moderne og fremtidsrettet enn den til nå har fremstått, sier Øivind-Tore Mylius i Kragerø Seilforening, og fortsetter:

– Vi jobber blant annet også med en egen «seilsportlsiga» for lokale bedrifter i Kragerø, der foreningen står for innkjøp og hold av båter samt arrangerer bedriftseiling i samme format som seilportsligaen. Dette for å skape mer interesse for seilsporten i lokalmiljøet, knytte til oss sterke samarbeidspartnere samt satse på en ny og moderne seilflåte med kjølbåter for foreningen.

Nr. 12 Molde Seilforening

NR. 12: Molde Seilforening har anskaffet to J/70-er i foreningen og trening i dem kan gjøre at de vil kunne gjøre forhåndstipsene til skamme.

På den siste nedrykksplassen har seilforeningene i seilsportsligaen plassert Molde Seilforening. Det kan synest som en undervurdering av foreningen, som faktisk er en av få foreninger som har gått til anskaffelse av J/70-er. Selskapet «Seilsport Molde AS» eier per i dag to båter, men jobber med å skaffe nok investorer til å kunne finansiere flere båter. Målet er å rekruttere flere seilere til å bygge en J/70-klasse i Molde.

Molde skal selv arrangere den andre serierunden i seilsportsligaen, og det kan gi dette prosjektet ytterligere medvind.

På resultalisten har ni foreninger plassert Molde på nedrykksplass, men det er også de som har oppdaget hva som er på gang i Molde og har plassert dem både på 2. og 3. plass. Selv er foreningen nøktern og har plassert seg selv på 10. plass.

Nr. 11 BI Athletics

NR. 11: BI-studentene mener selv de ikke har noe i 1.divisjon å gjøre, og seiler for opprykk til eliteserien. Tipsene fra konkurrentene mener noe annet.

Studentlaget fra Bedriftsøkonomisk Institutt seilte i 2017 i eliteserien, men rykket ned sammen med Florø, Fredrikstad og Asker. I år blir de tippet i nedre del av resultatlisten i 1. divisjon, men akkurat «innafor» til å kunne beholde plassen i ligaen.

Selv er seilerne langt mer optimistiske og vil seile for å komme tilbake i eliteserien fortest mulig. De har tro på en 3. plass etter endt serie. Kun fire foreninger tror at studentene fra BI vil rykke ned.

I morgen presenteres listen fra 6 til 10 i 1. divisjon – de såkalte middelhavsfarerne.