10 plass i Bacardi åpningen

I et Starbåtfelt med 84 båter tok Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen 10. plass da Bacardi Cup-regattaen startet i Miami igår.

Publisert

Bacardi Cup er en av Starklassens klassikere og samler de beste eliteseilerne og klassens veteraner. Det var en av de sistnevnte, 65 år gamle Augie Diaz som sammen med Robert Scheids VM vinnende mannskap fra 2007, Bruno Prada vant åpningsseilasen i lett østlig vind, ca 5 knop, i den første av i alt fem seilaser i Miami.

Her er rapporten fra Petrus Eide:

Tung første kryss

Etter en OK start ble Eivind og Petter tvunget til å ta et slag mot styrbord da de etter hvert ble dekket. Selv om gutta visste, etter flere  års erfaring fra Biscayne Bay,  at venstresiden var favorisert, klarte de ikke komme seg helt tilbake venstresiden. - Det var rett og slett for mye trafikk, og mens vi var litt til høyre for feltet dreide vinden 20 grader. Ja, venstre, uttaler Eivind. Dette resulterte i en kronglete første kryss og den norske starduoen rundet rund 30 på første merke. - Vi reddet oss inn på slutten og var med i gamet igjen, det kunne fort blitt 50”.

Opphenting

I det 84 båter store feltet er det mange plasser å tjene og tape. Etter den middels dårlige første kryssen satt de inn et ekstra gir, som Northug ville sagt det, og seilte opp både plasser og distanse på ren båtfart den første lensen. Så i kjent LodeStarstil var nå opphentingen i gang. Tang på kjølen gav en demper på opphentingen på andre kryss, men siste lensen gikk som så mange ganger før, veldig fort, og Eivind og Petter seilte seg til slutt inn på en hederlig 10. plass. - Vi er ikke helt fornøyd, men i dette feltet kan fort 10. plassen bli en keeper, forteller Petter.

Mange av favorittene skuffet i dagens race.

 

Tirsdagen ser ut på å by på litt mer vind, før det skal koste på resten av uken.

Les mer

Resultater dag 1:

1. Augie Diaz/ Bruno Prada, USA

2. Jud Smith/ Brian Fatih, USA

3. Gustavo Lima/ Rubrio Basilio, POR

4. Rick Merriman/ Phil Trinter, USA   

5. Peter McChesney/ Shane Zwingelberg, USA

10. Eivind Melleby/Petter Mørland Pedersen, NOR

Powered by Labrador CMS