11-meter-VM ble en publikumsvinner

VM for 11-meter i Drøbak ble vellykket på alle måter, sett med arrangørens øyne. Ikke bare på regattabanen, men også på land.

Publisert

Det hører med til sjeldenhetene at et seilerarrangement trekker publikum, men det gjorde VM for 11-meter i Drøbak. Det sto til tider tett med folk på moloen i gjestehavna, og også på begge moloene i småbåthavna var det godt med folk som fulgte med på seilingen, særlig lørdag.

Dermed har arrangøren oppnådd noe av målsetningen med dette arrangementet, nemlig å være en ambassadør for seilsporten.

– Vi har ikke talt folk som var innom VM-basen i gjestehavna, men vi registrerte jo at det til tider var fullt av folk her. Omsetningen vi hadde på servering var langt over hva vi hadde budsjettert, og det taler jo et tydelig språk, sier arrangementsansvarlig Morten Kolflaath. Han er vel så fornøyd med at arrangementet lykkes som at han forsvarte sin VM-tittel fra 2009.

- Vi hørte jo det var tilrop og applaus da båtene passerte moloene både i gjestehavna og i småbåthavna, og slikt er sjelden kost for seilere, sier Kolflaath.

Storskjermen i publikumsteltet, som ble brukt til å vise GPS-trackingen av båtene og som ble kommentert av sportskommentator Thor Eggen, gjorde også sitt til at publikum fikk forståelse av hva som foregikk på regattabanen.

Et stort korps av frivillige – opp mot 60 personer – hadde ulike funksjoner under arrangementet, og Kolflaath sier det hadde vært helt umulig å gjennomføre dette mesterskapet uten disse menneskene. Han er også strålende fornøyd med alle som har hjulpet til med å få all infrastrukturen til å fungere, og retter en særlig takk til gutta i gropa (teknisk etat i Frogn kommune) og entreprenøren i gjestehavna som sto på helt til det siste for å få alt på plass før folk rykket inn.

Ordfører Thore Vestby, som selv er fersk verdensmester som mannskap ombord i Eldrebølgen, har fått uttallige rosende sms-er på sin telefon fra folk som har satt pris på arrangementet. Som ordfører er han fornøyd med at mesterskapet ble god reklame for maritime Drøbak.