The Ocean Race

«Team Malizia» tok første stikk

Vant utsatt inshore seilas som ble avviklet før båtene la ut på seilasen mot Aarhus

Publisert Sist oppdatert

Lørdagens planlagte inshore seilas i Newport måtte avlyses på grunn av dårlig vær, og seilerne ble søndag sendt ut på en runde inne i Newport havn før de ble sendt avgårde på den femte etappen mot Aarhus søndag. Etter en god start og tidlig ledelse for «11th Hour Racing» kom etter hvert «Team Malizia» foran og sikret seg de fem poengene for førsteplassen. «Team Holcim - PRB» tok 3. plassen foran »Biotherm».

Den transatlantiske etappen til Aarhus, Danmark gir dobbelt poeng.score Med tre lag innenfor ett poeng, vil etappe 5 være et viktig skritt mot sammenlagtseier i Ocean Race 2023

Boris Herrmann er tilbake som skipper for «Team Malizia»: - Ting kunne ikke gått bedre for laget vårt i starten av denne etappen, sa Herrmann. - Vi har alt å vinne. alt kan skje, vi må holde fokus og fortsette det gode arbeidet. Etappe 5 er spennende. Det er en ikonisk havseilasetappe med spenning frem til mål.

– Dette føles som å stille alt tilbake til null, som et helt nytt løp, sa Charlie Enright fra «11th Hour Racing Team». - Du planlegger alt etter poengsummen du har. Seieren vår her var helt fantastisk, men jeg vil ikke at laget vårt skal tro at det er toppen av kransekaka. Seieren på 4. etappe ga oss en god følelse, men hvis vi gjør det vi har tenkt å gjøre, gir det en enda bedre følelse og tenke på det som forhåpentligvis venter oss på slutten av racet i juli.

Sammenlagtlederen, Kevin Escoffiers «Team Holcim-PRB» har fått ny mast. Teamet hadde knapt rukket å teste den nye riggen før det dårlige været satte inn lørdag.

– Selvsagt vil de første dagene gå med til å gjenvinne tilliten til riggen vår, selv om arbeidet til det tekniske teamet har vært imponerende, sa Escoffier. - På bare noen få dager har vi klart å få båten tilbake til et imponerende nivå, men alle båtene er i fremgang. «11th Hour Racing Team» har nettopp satt tilbake paret med V2-foiler og har nettopp satt på nye seil. «Team Malizia» har forbedret fart. Vi må være på 100 prosent av ferdighetene våre med 100 prosent yteevne for å håpe å vinne i Aarhus. Det er normalt. Dette er et race på veldig høyt nivå, og det er derfor vi er her, sier Escoffier.

Dagene som venter vil by på mye spenning.

Tracking her