11th hour racing team, vinner av The Ocean RACE

Vant The Ocean Race

«11th Hours Racing Team» fikk fortjent godtgjørelse etter uforskyldt kollisjon.

Publisert

«11th Hour Racing» har hatt mang utfordringer underveis i den vel 30.000 nautiske mil lange seilasen rundt jorden, men overvant alle og ble i dag kåret til vinner av The Ocean Race 2023 etter at den internasjonale juryen ga laget gjennomsnittspoeng  etter at båten ble pårent rett etter starten på de den siste etappen fra Haag til Genova. Båten ble trukket fra etappen og etter omfattende reparasjoner i Haag kunne laget endelig legge ut på den siste etappen, utenfor konkurranse. « Malama» har fremdelse 300 nautiske mil til Genova, men seilerne har allerede startet feiringen. 

I dag, torsdag 29. juni tildelte World Sailing International-juryen laget fire poeng på etappen, basert på et gjennomsnitt av resultatene fra de tidligere etappene.Det ga «11th Hour Racing Team» tre poengs overvekt, foran «Team Holcim-PRB» på andreplass, og ‹Team Malizia» på tredjeplass, «Biotherm» kom på mens «GUYOT-environnement  – Team Europe ble sist i seilasen.

«11th Hour Racing Team» er det første laget med amerikansk flagg som vinner regattaen, selv om amerikanske Paul Cayard har vunnet tidligere, da som skippere på en svensk båt. 

- Jeg er helt i ekstase, kommenterte Skipper, Charlie Enright. - Dette racet tar alt ut av deg, følelsesmessig, mentalt og fysisk. Jeg er utrolig stolt av hele teamet vårt som har jobbet utrettelig i tre år for å komme til dette punktet. Det har vært høyder, noen utrolige høyder, men også nedturer som har slått oss alle ut, men de var alle verdt det, etter dagens beslutning av juryen.

- Da vi lanserte kampanjen vår i 2019, kunne vi aldri ha forutsett at den ville bli fullført på denne måten. Enhver seiler vil fortelle deg at de ønsker å vinne på vannet og ikke i juryrommet, og etter å ha vunnet tre etapper på rad følte vi oss usedvanlig sterke og selvsikre på vei inn i den siste etappen. Vi er fornøyd med juryens avgjørelse, selv om vi skulle ønske vi hadde hatt sjansen til å kjempe om seieren på på vannet, ‹Holcim-PRB‹ har vært eksepsjonelle konkurrenter og presset oss hele veien.

- Å være det første amerikanske laget som vinnerr dette trofeet er en eksepsjonell ære, sa Enight, - og å dele budskapet og vise frem handling og innovasjon for havenes helse har gjort dette til en virkelig virkningsfull, global kampanje. Det er ikke slik jeg ville ha tegnet dette opp, men seieren er likevel søt, konkluderte Enright.