Pårent etter start

«11th Hour Racing» må søke havn for reparasjon

Publisert Sist oppdatert

Lederbåten i The Ocean Race, «11th Hour Racing Team», må avbryte seilasen 15 minutter etter starten på den siste etappen, etter å ha blitt påført omfattende skader etter kollisjon der de ble truffet av «GUYOT-environnement - Team Europe».

Kollisjonen skadet begge båtene, som måtte søke havn i Haag. Det er ikke meldt om personskader.

Ved første øyekast så det ut til å være et regelbrudd av skipper Benjamin Dutreuxs GUYOT-team, som tilsynelatende ikke så «11th Hour Racing Team» før det var for sent.

- Båten dukket opp foran meg, og da var det for sent å vike, innrømmet Dutreux på brygga. - Da var det umulig å unngå kontakt. Jeg tar alt ansvar. Det er garantert vår feil, sa han

På sin side sa «11th Hour Racing Team» skipper Charlie Enright at han prøvde å avverge kollisjonen, men så snart han innså at GUYOT ikke endret kurs, var det for sent. - Det er klart at dette er en ekstremt uheldig situasjon, sa han etter at han kom tilbake til havn.

- Vi slo på layline for å stå opp merke 4, rent og tydelig. Jeg ønsker ikke å spekulere, men det ser ut til at den andre båten ikke så oss. Vi hadde rett til veien. Slaget var kraftig. Vi er veldig heldig i at alle har det bra. - Ulykker skjer, og jeg vet det er klart at de ikke vil ødelegge løpet vårt, akkurat som vi ikke ønsker å ødelegge løpet deres. Vi får bare se hva som skjer videre. Det er definitivt ikke over før det er over - dette kommer ikke til å være grunnen til at vi ikke fullfører jobben. Uansett hva som kreves - vi finner ut av det, sa Enright

Rett etter 20:30 lokal tid i Haag, kunngjorde «GUYOT environnement - Team Europe» at de ville trekke seg fra etappen, og har tilbudt all hjelp til 11th Hour Racing Team.

- Jeg er veldig lei meg for dette, sa Dutreux. - Jeg håper virkelig de vil komme tilbake og vinne dette løpet... Vi vil prøve å hjelpe dem alt vi kan.

Nå avgjør dommerne.