Andre seier på rad for «11th Hour Racing Team»

Etappeseier og sammenlagtledelse

«11th Hour Racing Team» på offensiven i The Ocean Race

Publisert Sist oppdatert

Skipper Charlie Enright smilte om kapp med morgensolen i Aarhus tidlig i dag da laget hans «11th Hour Racing Team» seilte inn til førsteplass på etappe 5 av The Ocean Race. Seieren var dobbelt viktig fordi med poengscoren for den transatlantiske etappen som teller dobbelt har den amerikanske båten nå tatt ledelseen sammenlagt i The Ocean Race, ett fattig poeng foran «Team Holcim-PRB».

- Det er en god følelse å være på toppen av tabellen», innrømmet Enright da han endelig gikk i land. - Det er viktigere å være på topp i juli enn det er nå, men dette er et skritt i riktig retning, sa han.

- Vi har prøvd å gjøre forbedringer på alle områder av kampanjen, sa Charli Enright på spørsmål om hvordan laget har vunnet de to siste etappene. - Vi har gjort det om bord på båten, vi har gjort det på den tekniske siden, og logistikksiden, så vel som vi har satt oss opp for suksess overalt i teamet.

- Vi gikk inn i denne etappen vel vitende om at vi trengte å være aggressive og vi trengte å ha et godt resultat på denne etappen for å ha en sjanse i seilasen, la navigatør Simon 'SiFi' Fisher til. - Så vi prøvde å seile aggressivt og vi seilte vårt eget løp. Jeg er veldig glad for å kunne si at det gikk bra - alle gjorde en fantastisk jobb.

Nesten 4 timer etter at «11th Hour Racing Team» vant etappen, tok «Team Holcim-PRB» andreplass etter å ha holdt unna for «Team Malizia» som etter en sterk avslutning kom i mål bare fem minutter bak.

- Jeg tror vi har seilt raskt og like bra som de andre, sa Kevin Escoffier. - Vi hadde noen problemer i begynnelsen da vi måtte bli trygge på den nye masten vår. Så slo vi 24-timersrekorden, men det var ikke helt nok. De nye IMOCA-ene er ganske ekstremt raske, men ikke veldig komfortable. Jeg kan fortelle deg at å seile 640 nautiske mil på 24 timer er definitivt ikke behagelig. Men ved å ta andreplass på denne etappen er det fortsatt opptil oss å vinne The Ocean Race. avslutter Kevin Escoffier.

For «Team Malizia» gir tredjeplassen dem et noe dårligere utgangspunkt, men seier sammenlagt er fremdeles innenfor rekkevidde, sa medskipper Will Harris selvsikkert da han ble spurt om de fortsatt kunne vinne The Ocean Race..- Selvfølgelig kan vi det. Alt kan skje i dette løpet. Du må fortsette å tro hele veien til mål. Det er fortsatt mye å kjempe for, sa han. - Vi var så nær å ta igjen «Holcim-PRB».

Se ledertavlen for løpet her

«Biotherm» nærmer seg toppen av Skottland, og med over 750 nautiske mil igjen til mål, vil båten ikke være i Aarhus før i slutten av uken. De må seile forsiktig for ikke å miste riggen etter at vantet rør.

Sammenlagt