Kan beholde ledelsen selv etter mastebrudd

Mekanisk feil felte Holcim PRB

Publisert Sist oppdatert

– Dersom vi rekker starten i Newport 21 mai, vil vi fortsatt lede The Ocean Race, sier Holcim PRB skipper Kefin Escoffier etter mastebruddet igår morges.

– Vi har det veldig bra, tross alt. Vi hadde en mekanisk feil og masten gikk ned, sa Escoffier. - Sånn er livet. Vi jobber nå med en nødrigg for å gå tilbake til havn for å kunne være tilbake i seilasen så snart som mulig. Teamet jobber hardt for å finne en løsning. Selv om dette er et hardt slag for et lag som har vunnet 19 av 20 mulige poeng over de tre første etappene av The Ocean Race, gir ikke Kevin Escoffier opp.

– Vi jobber hardt for å rekke starten på neste etappe, sier han.

Flere alternativ lønsinger

Holcim-PRB-teamet ser på alle alternativer, inkludert om det ville være mulig å få en ekstra mast til Brasil i tide til at teamet kan gjenoppta seilingen på etappe 4, og dermed sikre seg minst ett poeng på etappen. Dersom det viser seg å være umulig, er det et alternativ å frakte båten med reservemast separat til Newport i tide for etappe 5 , eller til Aarhus for etappe 6. Alt dette vil bli avgjort i løpet av de kommende timene. Foreløpig er båten og mannskapet trygge og teamet har muligheter for å komme tilbake til The Ocean Race.

Holcim-PRB-teamet har tatt 19 av 20 mulige poeng så langt i regattaen.

Nytt lag i ledelsen

11th Hour Racing Team har nå overtatt ledelsen med Team Malizia bare 4.9 nautiske mil bak og Biotherm 9.4 nm bak lederen.