NM 12.5 kvm: «Skvulp» Erik Mathisen, Mads Mathisen og Magne Halvorsen, Risør

NM i 12.5 kvm ble Risørs klubbmesterskap

Suveren NM-seier til Erik og Mads Mathisen samt Magne Halvorsen i Ålesundsseilernes fravær.

Publisert

12.5 kvm. klassen har vært jevnt fordelt mellom Ålesund og Risør i en årrekke, og norgesmesterskapene ambulerer derfor mellom de to byene der Risør og Ålesunds Seilforeninger arrangerer mesterskapet hvert andre år. I år var det Risørs tur, og man hadde naturligvis ventet en kontingent fra Ålesund.

Da møreseilerne uteble, ble mesterskapet et rent lokaloppgjør mellom de på forhand antatt beste seilerne i Risør, Fritz Lundberg, Richard Voss og Erik Mathisen. Mannen som har vunnet flere NM i 12,5 kvm. enn noen annen, Roy Johannessen fikk det ikke til å stemme og overlot pallen til de ovennevnte, om ikke i den samme rekkefølge.

Gull til Mathisen

Fritz Lundberg og Cato Amundsen startet og avsluttet regattaen med førsteplasser, mens Mathisen & Co hadde 3. plasser i første og siste race. Det holdt likevel ikke for Lundberg ettersom Mathisen ellers hadde den beste serien med to 1. og to 2. plasser. Det ga en klar sammenlagtseier med ni poeng, mens Lundberg endte med sølvet på 14. Alltid gode Richard Voss og Kjell Christiansen tok bronsen foran Camilla Solheim og Rients van der Woude og et rent jentelag med Tiril Mathisen, Benedicte Jensen og Ragnhild Homme.

Stor flåte i Risør

Om Ålesundsseilerne uteble ved denne anledning, er flåten i Risør stadig i vekst og med 18 båter var antallet mer enn stort nok til å få godkjent regattaen som NM. To av seilerne representerte også andre foreninger slik at alle formaliteter var på plass.

Solid vinnerlag

Vinnerlaget leverte en solid serie uten store feil. Med 3. plass som dårligste resultat var laget trygge på fart og manøvre og kunne seile med senkede skuldre gjennom hele serien. Mathisen har deltatt i alle sommerens regattaer og følte på forhånd at de hadde farten inne. Med sin gamle makker Magne Halvorsen og sønnen Mads som inntil nylig var på topp i 49er klassen her hjemme fungerte alt ombord perfekt. Dette var Erik Mathisens andre NM tittel, men hans første som rormann. Etter regattaen sa han til Seilmagasinet at han nesten ikke kunne fatte at laget nå hadde vunnet NM etter mange tidligere forsøk.

Fullstendig resultatliste: https://www.manage2sail.com/no/event/d717337e-1a23-4c8e-b3b3-cdd76d9e25a3#!/results?classId=1118efa6-3829-45ad-bd35-9af77bd01f68