2-Krona finale i Haugesund
2-Krona finale i Haugesund

2-Krona finale i Haugesund

Togrim Log opplevde spennende seiling i liten båt på Vestlandet. Her er hans rapport fra finalen i 2-Krona sponsorserie.

Publisert

Etter en flott sesong med X-35'en Carmen var finalen i 2-Krona sponsorserien den siste "seriøse" posten på seilprogrammet før kakemannseilasen i adventstiden. Det var tydelig at de andre bedriftsseilerne hadde trent med 2-Krona utover høsten, for om vi gjorde en liten feil her eller der, så var de ikke lette å riste av.

Mye vind

Finalen i 2-Krona sponsorserie ble gjennomført sist lørdag ved Haugesund seilforening. Åtte båter var kvalifisert for finalen gjennom serieseilaser de foregående mandags- og torsdagskveldene. Flagg R var satt for reving i forkant av første seilas. De første som kom på vannet var da også ved flere anledninger meget nær ved å bade(!)

Vinden snudde

Snaut 10 minutter før første start roet den solide sønnavinden seg og snudde til moderat nordavind. Heldigvis hadde man et passende toppmerke i den retningen også, så banen ble elegant snudd 180º. Like etter starten ble det fin bris fra vest... Fire 1/2-times lange seilaser ble gjennomført i alt fra fin bris fra NV, til nesten stille N flau vind med høljregn, til senere ustabil frisk bris fra sør og bøttevis med haggel. Etter de to første seilasene måtte det legges inn en varmepause for den mest eksotiske deltakeren, Toufik Brahimi fra sørlige Algeri. Han måtte på land og ikles fullt vinterutstyr før han klarte å fortsette seilasene !

Ung vinner

Det ble den unge lovende optimistseileren Vilde Lysgaard med pappa Anders (Haugesund kommune) som fokketrimmer som vant finalen, med komfortabel margin. Toufik Brahimi og Torgrim Log (Statoil) tok 2. plass mens Mads Frydnes Ek og Tor Kristian Haakonseth (Aibel) tok 3. plassen. Da båtene ble trukket på land etter seilasene tittet sola fram før uværet på nytt var et faktum!

Lærerrik seiling

At man kan lære mye nyttig om seiling i 2-Krona er også hevet over tvil. Se bare hva Oddvar Engedal (Aibel) i båten som ble nr 4 skev etter seilasene: "Det jeg kan forbedre er startene og noe taktikk og jobbing på kryssen. For å ta startene først. Jeg må bli bedre til å time starten, og krysse linja til rett tid. Posisjonering på linja, her er det nok best å gå for favorisert side, gjorde ikke dette på Lørdag. Litt feigt, men bedre enn å pådra seg straffer i kampens hete. En av startene vil jeg si var uflaks, jeg fikk feil tid på klokka mi. Da jeg trodde det var 20 sekunder til start og hadde satt fart mot linja var det egentlig 50 sek igjen. Bremsing styr og kav og vi ble helt feil posisjonert. På kryssen har vi nok litt å jobbe med med tanke på vinkel mot vinden og passe på å ikke overslå. Dette blir nok hovedpunkter på treningsprogrammet for våren. Det som var litt mer positivt var at på et tidspunkt kunne vi holde mer høyde enn Torgrim på et krysslegg. En liten seier der!"

Alle var enige om at værforholdene hadde vært spesielle, og at arrangementet forøvrig var vellykket ;-)

Powered by Labrador CMS