200 første i mål

Ved 11:30-tiden i formiddag var over 200 båter i mål, men mange er fortsatt på vei ut fjorden. Snaue 100 hadde brutt årets Færderseilas.

Publisert

I formiddag går store deler av Færderflåten over i mållinjen i Horten i fem-seks knops fart, men fortsatt er mange båter på vei ut fjorden. Vinden blåser fra vestnordvest med styrke fem sekundmeter ved mållinjen, opplyser regattasjef Per Bøymo fra målboden.

Motstrøm

Fra Son melder vår reportasje at det fortsatt er mange båter på vei utover fjorden. Mange ble liggende klumpet sammen i Drøbaksund i natt, der strømmen innover var på det sterkeste, uten avansere mange meter. Redaksjonssjef Axel Nissen-Lie anslår at halvparten av årets Færderdeltagere ennå ikke har rundet ved 11.30-tiden. Mange av disse skal rundt Hollenderboen eller Mefjordboen. De seiler med stikk i skjøtet ut fjorden og holder fire-fem kops fart, anslår Axel Nissen-Lie.

Bøymo anslår at de fleste deltagerne  vil være i mål innen 17-18-tiden i dag.  Over 90 har meldt fra til regattaledelsen at de har brutt i årets Færderseilas, som har vært preget av kaldt og vått vær. Dermed er 20 prosent av flåten i mål, og ca ti prosent har brutt seilasen, når klokken passerer 11.30 lørdag formiddag.

Varme

–    Her ved mållinjen er det regnbyger som kommer og går. Det er ganske kaldt, og vi har heldigvis fått satt opp varmeapparater i teltene i målområdet, så seilerne kan få varmet seg litt når de kommer i mål, sier Bøymo.

Han forteller til Seilas at Færderseilasen 2010 stort sett har gått ordentlig for seg. En del båter har bommet på rundingsbøya ved Filtvet, og vil bli disket. På dommernes bord ligger også en sak med deltager som startet motor for å unngå å gå på grunn.

Du kan følge en del av båtene som fortsatt seiler live her.

Her kan du se båtene som er registrert på resultatlisten.

Powered by Labrador CMS