Sailing World Cup 2018

Hermann Tomasgaard vant medaljefinalen og sikret kvoteplass til OL
Hermann Tomasgaard vant medaljefinalen og sikret kvoteplass til OL

Norske seilere med gode plasseringssjanser i Miami

Stor og god norsk tropp inngir optimisme før verdenscupregattaen som starter 21. januar i Miami

Publisert Sist oppdatert

Vedenscupregattaen i  Miami er populær blant norske seilere som her får årets første mulighet til å møte mange av verdens beste seilere under sommerlige omgivelser. Derfor er også de  av fleste av de norske seilerne med OL-ambisjoner for Tokyo 2020 på plass.

Norske medaljesjanser

Flere har medaljesjanser i regattaen, og særlig er det grunn til å stille forventninger til 49erFX seilerne Ragna og Maia Agerup som har seilt aktivt på sine respektive universitetslag i vinter. Riktignok er det andre båter som benyttes i universitetsligaen, men en avveksling fra 49eren har trolig bare vært stimulerende for Oslo-jentene. En annen det knytter seg forhåpninger til er Finnjolleseileren Anders Pedersen som lenge har vært stabil blant de ti beste i verden og som når som helst kan klinke til med topplasseringer.

Laser og brett på opptur?

Den øvrige troppen består av Laserseilerne Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard, og brettseilerne Maria Mollestad og Sebastian Wang-Hansen. Ingen av disse innfridde 100 prosent i 2017, men alle har trent iherdig gjennom høsten, så en opptur er kanskje ingen umulighet?

Regattaen avsluttes 28. januar.