Foreningsstoff: Bærum Seilforening

Marie Stenhagen og Anine Halstensen.

En flott sommer med mye aktiviteter

Bærum Seilforening har hatt seileraktivitet hele sommeren: VM optimist i Tyrkia, EM 29’er i Danmark, NoM i optimist i Finland og VM 29er i Spania, for å nevne noe.

Bærum Høstcup

Påmeldingen til Bærum Høstcup er åpen nå. Bli med på sesongens siste regatta. Vi inviterer en- og tomannsjoller samt brett til oss 15.-16. oktober. Se bseil.no for mer info og påmelding.

Det er kult å se at ungdommen får reist litt rundt og seilt mot andre land. En klapp på skulderen til foreldrene som reiser land og strand rundt med ungdommene sine er også på sin plass.

Snipe-NM ble avholdt i begynnelsen av juli. 29 deltagere og et meget sosialt, hyggelig arrangement så det ut til å ha vært.

Sommerleiren vår har også i år vært populær, selv om grensene er åpne og muligheten for å reise til utlandet er tilbake. Nærmere 500 barn og unge var innom lokasjonene våre. Med hvalrossen Freya fartende rundt i farvannet må jeg si at jeg er imponert over våre trenere, som stadig holdt seg oppdatert på sikkerheten rundt barna.

Røyken Seilforening tok initiativ til kontinuerlig kontakt mellom seilforeninger og sommerleirer, slik at man til en viss grad kunne holde hverandre oppdatert på Freya. En kanskje litt for spennende sommer for noen av oss.

Så får vi bare glede oss til høstsesongen, med serieseilaser, Høstcup og andre aktiviteter.

Niendeplass i ISAF Youth Worlds

ISAF Youth Worlds er det internasjonale seilforbundets junior-VM, og minner mye om OL for senior ettersom kun én båt fra hvert land deltar i hver klasse.

Tekst: Marie Stenhagen og Anine Halstensen

I år ble VM arrangert i Haag i Nederland, og det deltok totalt 431 seilere fra 67 nasjoner.

Etter hard kamp mot våre to venninner Jenny og Julie i Bærum Seilforening i de to uttaks-NCene i Moss og Holmestrand, var det vi som nådde målet om å kvalifisere oss til ISAF Youth Worlds for 29er. Vi er svært stolte av å ha vært Norges 29er-representanter i arrangementet.

Regattabanen i Scheveningen ga oss vanskelige forhold med lite vind, mye strøm og uvant sjø. Dette var utfordrende for oss. Dag en blåste det en del, vi seilte bra og lå på en super tredjeplass (4, BFD, 1). Det var synd med den hårfine tyvstarten, for på dag en var vi gode. De påfølgende dagene var det langt fra våre favorittforhold og vi slet med å finne godfølelsen.

Youth Worlds var en veldig spennende og morsom opplevelse med både oppturer og nedturer som vi har håndtert bra sammen. Vi har fått kjenne på følelsen av å vinne regattaer, og på å ligge langt bak i feltet. Alt i alt endte vi som nummer ni. Selv om vi hadde litt høyere forventninger var vi beste norske båt i ISAF, og er fornøyd med det.

ISAF var en av de morsomste opplevelsene vi har hatt innenfor seiling og vi fikk mange nye erfaringer. Vi ble til og med plukket ut til dopingtest. Selv om ISAF først og fremst er en konkurranse, var det også et sosialt arrangement hvor vi fikk mulighet til å bli kjent med seilere fra hele verden. Under arrangementet bor alle deltakerne sammen på et hotellområde.

Årets sesong i 29er har vært lang og begivenhetsrik. Vi ønsker å takke for støtte fra NSF ved Emilie Vabø, trenerne våre, Ole-Petter Pollen og Jeppe Nielsen, klubben vår Bærum Seilforening, samt våre seilvenner og konkurrenter i Norge. Takk for at dere støtter, bidrar, heier og gjør oss bedre!